Θρίλερ με τους δύο Μητροπολίτες που απήχθησαν στη Συρία – Είναι ζωντανοί;

Διαψεύδεται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, πως ο νεκρός ιερωμένος που απεικονίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, είναι κάποιος από τους δύο ορθόδοξους Μητροπολίτες που απήχθησαν από τη Συρία στις 24 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ύπαρξη του βίντεο είναι γνωστή εδώ και μία βδομάδα, απεικονίζεται όντως ένας ιερωμένος που σφαγιάζεται, ωστόσο ο ιερωμένος αυτός δεν είναι κανείς από τους δύο Μητροπολίτες.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές της Διακοινοβουλευτικής Σύνοδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ, φέρονται ως σφαγιασμένοι από ισλαμιστές αντάρτες.

Τις πληροφορίες αυτές  που μετέδωσε το Skai.gr, εφέρετο να επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Σεργέι Ζελέζνιακ, ο οποίος υποστήριζε πώς οι δύο Μητροπολίτες εκτελέστηκαν από ισλαμιστές της Συρίας.
Ο Ζελέζνιακ επικαλείτο πηγές της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών (Inter-Parliamentary Assembly of Orthodoxy) και αναφέρουν πώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία παραπέμπουν στο ότι οι δύο επίσκοποι δεν είναι εν ζωή.