Το «μαύρο» έπεσε στην ΕΡΤ επειδή εξέπεμπε πειρατικά, λέει ο Χρ.Λαζαρίδης

Στους εργαζόμενους επιρρίπτει την ευθύνη για το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρ.Λαζαρίδης. Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, δήλωσε ότι το «μαύρο» δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά οφείλεται στο πειρατικό σήμα που εξέπεμπε η ΕΡΤ, καθώς και στην κατάληψη του ραδιομεγάρου. Την ίδια ώρα, πάντως, έκανε λόγο για «ένα ταμπού που σπάσαμε· κάτι που ήθελε η κοινωνία και που το εγκρίνει».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Βορίδη, ο κ. Λαζαρίδης είπε πως είναι απόψεις που συμμερίζεται ο πρωθυπουργός, ωστόσο ήταν λάθος ο χρόνος που διατυπώθηκαν.

Όσον αφορά στις δηλώσεις Πολύδωρα σχολίασε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί και παρατήρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ παρείχε ικανοποιητικές διευκρινίσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης και ερωτηθείς για τη συμμετοχή του στο σχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης δήλωσε ότι η απόφαση ήταν του πρωθυπουργού.

Επισήμανε ότι «το “μαύρο” δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης· έπεσε επειδή η ΕΡΤ ήταν υπό κατάληψη και εξέπεμπε πειρατικό σήμα», πρόσθεσε ότι «ή θα τους αφήναμε έτσι, ή θα σπάγαμε τον εκβιασμό» και κατέληξε, λέγοντας: «Το κράτος και η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι ήταν σε γνώση των άλλων δύο (τότε) κυβερνητικών εταίρων. «Ψάχναμε να βρούμε λύση για τις 2.000 απομακρύνσεις και λύση δεν βρισκόταν. Έτσι όπως προχωρούσε η διαδικασία για τις απολύσεις, θα χρειάζονταν μήνες κι εμείς είχαμε μέρες» ανέφερε.

Υπεραμυνόμενος της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ είπε: «Η απόφαση να κλείσει ένας οργανισμός, που όλοι γνώριζαν ότι ήταν προπύργιο των βολεμένων, στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ανοχή στα κάστρα των βολεμένων», ενώ πρόσθεσε ότι «έντεκα φορές έγινε προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη της ΕΡΤ εν λειτουργία και δεν έγινε τίποτα».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «σπάσαμε ένα ταμπού, που το ήθελε η κοινωνία και το εγκρίνει».

Σε ό,τι αφορά το νέο φορέα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε: «Θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση στα πρότυπα του BBC», ενώ για το ζήτημα της παραμονής των εργαζομένων της ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο, ο κ. Λαζαρίδης παρατήρησε ότι η νέα ραδιοτηλεόραση «μπορεί να εκπέμπει από αλλού σε πρώτη φάση».

Την ίδια ώρα, πάντως, δήλωσε: «καλά κάνουν και μένουν μέσα κάποιοι, γιατί έχουν χρεωμένα μηχανήματα και το ιστορικό αρχείο στο όνομά τους». Παρατήρησε ότι θα πρέπει να συσταθεί επιτροπή για την παραλαβή του εξοπλισμού και του αρχείου.

Κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες για «ακροδεξιά πολιτική», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τόνισε: «Δεν δίνουμε σημασία σε αυτά», ενώ για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, δήλωσε: «Αδίκησε τον εαυτό της».

Παράλληλα, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ και απάντησε: «Όλοι έχουμε απόψεις για το παρελθόν. Το έχει πει και ο κ. Σαμαράς στο παρελθόν. Αλλά δεν είναι τώρα η ώρα για να τα πεις αυτά». Πρόσθεσε, ωστόσο: «Δεν είναι και τόσο φοβερό. Συνέδριο έχεις, δεν μπορείς να πας φιμωμένος».

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Πολύδωρα περί συνεργασίας της ΝΔ με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να συνεργαστεί με τους νεοναζί. Το σκυλομετάνιωσαν όσοι συνεργάστηκαν με τους ναζί. Δεν είναι αστεία πράγματα αυτά».

Σημείωσε, δε, ότι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις εκείνοι που απαντούν ότι θα ψηφίσουν ΧΑ δεν φθάνουν το 1 εκατομμύριο, απορρίπτοντας την εκτίμηση που εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Πάντως, ο κ. Λαζαρίδης παρατήρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ παρείχε ικανοποιητικές διευκρινίσεις.

 

Newsroom ΔΟΛ