Επανεντάσσονται στην ΝΔ Μαρκόπουλος και Σολδάτος

Με τους δύο βουλευτές που επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία, πλέον το κόμμα έχει 127 βουλευτές και η κυβέρνηση 155 βουλευτές μαζί με τους 28 του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές Εύβοιας Κώστας Μαρκόπουλος και Λευκάδας Θεόδωρος Σολδάτος επανεντάσσονται με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, γνωστοποιεί την ένταξη των δύο βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά, ο βουλευτής Λευκάδας Θόδωρος Σολδάτος δηλώνει ότι συστρατεύεται με τη ΝΔ ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο που απηύθυνε ο κ. Σαμαράς από το 9ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

«Ανταποκρινόμενος στο προσκλητήριο που απευθύνατε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και εμφορούμενος από την αντίληψη ότι ηγείστε του αγώνα για μια ισχυρότερη πατρίδα, για την Αναγέννηση του Τόπου, για μια Νέα Ελλάδα, αισθάνομαι το καθήκον της συστράτευσης μου σ’ αυτόν τον αγώνα και της ενίσχυσης της προσπάθεια που καταβάλλετε, από κάθε στέλεχος της παράταξης» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σολδάτος. Σημειώνει μάλιστα ότι η μάχη που δίνουμε “είναι ακόμα πιο αποτελεσματική για τον καθένα από εμάς μέσα από τις γραμμές της ΝΔ”.

Νωρίτερα, σε ανάλογη δήλωση συστράτευσης είχε προβεί και ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μακρόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή ότι ο Αντώνης Σαμαράς συνδυάζει την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας με την πολιτική διορατικότητα για μια μεγάλη παράταξη που θα εξασφαλίσει την κυβερνησιμότητα. Επιπλέον αναφέρει ότι, απομακρύνει πολιτικούς κλυδωνισμούς και βάζει φραγμούς προς την ακτιβιστική αριστερά που εθίζεται στην καταστροφή και τους νεοναζιστές που επενδύουν στο μίσος.