«Κούρεμα» 1 δισ. ευρώ στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

Μειώνει κατά 1 δισ. ευρώ η κυβέρνηση τον αρχικό  στόχο για τα έσοδα από τις  ιδιωτικοποιήσεις εφέτος, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν  σημειωθεί έως τώρα στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (ΤΑΙΠΕΔ), ο νέος στόχος  περιορίζεται στο 1,6 δισ. ευρώ (από 2,6 δισ. ευρώ) και η διαφροά «μετατίθεται»  για το 2014.

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η πώληση της ΔΕΠΑ τοποθετείται για το α΄ εξάμηνο 2014, κατά πάσα πιθανότητα, ενώ για το επόμενο  έτος προσδιορίζεται και η πώληση των ΕΛΠΕ, όπως και τα έσοδα  από τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.  Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, φαίνεται ότι υπάρχει πρόοδος σχετικά με  την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, από  την πλευρά του, επισήμανε ότι στο νέο Μνημόνιο θα υπάρξει αναφορά για την ανάγκη  αναδιάρθρωση της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, χωρίς,  όμως, περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς θα πρέπει πρώτα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας  να ετοιμάσει το σχέδιο λειτουργίας του νέου σχήματος που θα δημιουργηθεί.  Σημειώνεται, ότι για τις συγκεκριμένες αλλαγές υπήρξε ενημέρωση του υπουργού  Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη.

Πηγή:newpost.gr