Δήμαρχος Αθηναίων: Δέχτηκα φραστική επίθεση και χειροδικία

Επίθεση από διαδηλωτές έξω από την ΚΕΔΕ  (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των συνεργατών του, άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι με γροθιές.

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι ο κ. Καμίνης υπέστη σοκ από την επίθεση αλλά δεν τραυματίστηκε.

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον δήμο Αθηναίων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε: «Δέχτηκα φραστική επίθεση και χειροδικία. Το αυτοκίνητό μου έγινε σμπαράλια», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

«Δεν με ενδιαφέρει ποιοι ήταν. Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι. Εμένα με στοχοποίησε χθες ο Μπαλασόπουλος. Άφησε υπαινιγμούς και με ρωτούσαν τι έκανα εγώ στο Μαξίμου. Είναι ο ηθικός αυτουργός σε βάρος προσώπων», τόνισε ο κ. Καμίνης, χωρίς να θέλει να επεκταθεί περισσότερο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίθεση που δέχθηκε.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «δεν επιτρέπεται να έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και να δημιουργούν πόλωση. Έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα».

«Φαίνεται ότι ξέρει ο Μπαλασόπουλος ποιοι με χτύπησαν. Ας προσφύγει λοιπόν εκείνον στη Δικαιοσύνη. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν επιτρέπεται να βάζει μπουρλότο και να στοχοποιεί», ξεκαθάρισε ο κ. Καμίνης.

Αναφέρθηκε όμως και στο ζήτημα της Δημοτικής Αστυνομίας λέγοντας «Θα πρέπει να υπάρχει δημοτική αστυνομία στους δήμους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όμως αυτό έτσι. Θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά κανονικής αστυνομίας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει το αντίστροφο. Θα πρέπει να αποκτούν χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ».

Ξεκαθάρισε ότι οι 1.030 δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αθήνα, προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ. Και τόνισε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας.

Στον Δήμαρχο Αθηναίων επιτέθηκε ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν οτι ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς έστειλε το εξής tweet: “Χτύπησαν τον δήμαρχο Αθηναίων. Οδεύει προς το νοσοκομείο”.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΔΕ καταδικάζει τη φασιστική – όπως τη χαρακτηρίζει- επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη.

Όπως αναφέρει: “Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ”.

Αιχμές κατά Μπαλασόπουλου από τον δήμο Αθηναίων

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων επιβαιώνει αρχικά ότι ο κ.Καμίνης δεν δέχτηκε μόνο φραστική αλλά και σωματική επίθεση, ενώ στη συνέχεια αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλου.

Αναλυτικά αναφέρει: ” Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

“Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους”.Απόλυτα καταδικαστέα, απαράδεκτη, επιζήμια και φασιστική για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί η απρόκλητη επίθεση «εργαζομένων» στο Δήμαρχο της Αθήνας κ. Γιώργο Καμίνη.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών

Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πως με ψηλά το κεφάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι ξέρουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια.

Η μόνη απάντηση σε όσους θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πέσει στο κενό και θα την πάρουν από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Δεύτερα 8 Ιουλίου 2013, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

Γιατί απλά παλεύουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους, γιατί με τα 800 – 900 ευρώ που λαμβάνουν σαν φιλοδώρημα προσπαθούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους”

Η ΚΕΔΚΕ

Στο μεταξύ, κλειστοί θα μείνουν, αύριο, όλοι οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές . Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, αύριο το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπ. Διοικητικής. Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ κ. Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.