Δύο οι νεκροί από την συντριβή του αεροσκάφους στο Σαν Φρανσίσκο

πρώτη δημοσίευση: Jul 6, 2013 @ 21:37

07-Jul 06, 2013 @ 06:37

07-Jul 07, 2013 @ 10:41

 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 180 τραυματίστηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Asiana Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Οι δύο νεκροί είναι κινέζοι πολίτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νοτίου Κορέας Yonhap, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών της Νοτίου Κορέας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για δύο γυναίκες. Η συντριβή δεν οφείλεται σε μηχανική βλάβη, λέει η εταιρεία.

Ένα αεροσκάφος Boeing 777 της κορεατικής αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines συνετρίβη κι έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όπου αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει κατεπείγουσα προσγείωση στις 11.20 π.μ. (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- έγινε ένα λάθος στην προσγείωση, με αποτέλεσμα να κοπεί η ουρά του αεροπλάνου, στη συνέχεια να γυρίσει ανάποδα και να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι με βάση την πρώτη καταμέτρηση των 291 επιβατών δεν υπάρχουν νεκροί, ενώ υπάρχουν και 16 μέλη του πληρώματος, για τα οποία δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση.

Ωστόσο το CNN, μετέδωσε ότι 10 άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, KTVU τους δυο θανάτους και τους τραυματισμούς επιβεβαίωσαν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα δε με την εφημερίδα San Francisco Chronicle, ένας εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε ότι από τις τραυματίες τουλάχιστον 40 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Μεταξύ των σοβαρά τραυματιών είναι δύο παιδιά, έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες όλοι τους κορεατικής καταγωγής.
Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις που νοτιοκορεάτη αναπληρωτή Γενικού Προξένου στο Σαν Φρανσίσκο, που επικαλείται το Ρόιτερς, τουλάχιστον ένας είναι ο νεκρός και 20 έως 30 οι τραυματίες από τη συντριβή του νοτιοκορεατικού Boeing 777 της Asiana Airlines, στο οποίο επέβαιναν συνολικά περί τα 300 άτομα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, μετέδωσε από τη Σεούλ, ότι στο αεροσκάφος βρίσκονταν 292 επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν 141 Κινέζοι, 77 Νοτιοκορεάτες και 61 αμερικανοί πολίτες επιβεβαίωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία από τη Σεούλ χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει την εθνικότητα των υπολοίπων επιβατών.

Τι αναφέρουν αυτόπτεις μάρτυρες

Μια ανάρτηση στο Twitter που επικαλέστηκε όσα είπαν στον ασύρματο άνδρες της πυροσβεστικής ανέφερε ότι οι 291 επιβάτες και τα 12 μέλη του πληρώματος έχουν καταμετρηθεί. Η εφημερίδα San Jose Mercury News ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι 48 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους διασώθηκαν, χωρίς να κάνει λόγο για τραυματίες ή νεκρούς.

Το αεροσκάφος «μόλις συνετρίβη» στο Σαν Φρανσίσκο, έγραψε ο επιβάτης Ντέιβιντ Έουν. «Η ουρά κόπηκε. Οι περισσότεροι μοιάζουν καλά. Είμαι εντάξει. Σουρεαλιστικό. . .», πρόσθεσε ο επιβάτης στην ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Path.

O Άντονι Κατοράνι, ο οποίος είδε την προσγείωση από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου του, είπε στο CNN ότι είδε το αεροπλάνο να αγγίζει το έδαφος και στη συνέχεια παρατήρησε ένα μέγαλο σύννεφο άσπρου καπνού.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι δεν αντιλήφθηκε το προσωπικό του αεροσκάφους να ανέμενε μια κατεπείγουσα προσγείωση, αλλά έσπευσε στο σημείο και άρχισε την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, στο αεροσκάφος επέβαιναν 290 επιβάτες. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως στο Μπόινγκ επέβαιναν 292 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος. Ένα στέλεχος της Asiana ανέφερε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί κάποιος τραυματισμός.

.

skai.gr