ΤΩΡΑ πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ κατά της κινητικότητας

– Σε εξέλιξη η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ κατά της κινητικότητας στο Δημόσιο

– Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο, γύρω από τη Βουλή και κυκλοφοριακό χάος

– Φραγμός με κλούβες στο ύψος της Ηρώδου Αττικού

– Διαπραγματεύσεις για να περάσει αντιπροσωπεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκίνησε η πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μόνο που οι κλούβες των ΜΑΤ, στο ύψος της Ηρώδου Αττικού τους έκοψε το δρόμο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κινητικότητας να βγουν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες υπάλληλοι και να μετακινηθούν 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ.
Επικεφαλής της πορείας είναι δημοτικοί αστυνομικοί με τις μηχανές τους.
Η διαθεσιμότητα των πρώτων 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει σε δυο φάσεις
Αφού δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφάσισε να πορευθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μιχελάκης έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ και οι πληροφορίες των εργαζομένων αναφέρουν πως παρών στο ραντεβού είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πρώτη φάση, τον Ιούλιο, πρέπει να δοθούν 5.000 ονόματα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα 2500 σχολικοί φύλακες 2000 εκπαιδευτικοί, κυρίως γυμναστές και καθηγητές Πληροφορικής 500 υπάλληλοι υπουργείων, οι πρώτοι 50 θα προέρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όταν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 3500 δημοτικοί αστυνομικοί 2500 υπάλληλοι δήμων και υπουργείων 1500 εκπαιδευτικοί που αποδεδειγμένα δεν ασκούν τα καθήκοντά τους

NewsIt.gr