9 νεκροί και 21 τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν λεωφορείο παρεξέκλινε της πορείας  του και ανετράπη κοντά στην πόλη Άβιλα της κεντρικής Ισπανίας,  ανακοίνωσε η αστυνομία. Είκοσι-ένας άνθρωποι φέρονται ως βαριά τραυματισμένοι.

Το λεωφορείο μετέφερε περί τους 30 επιβάτες και εκινείτο από τα νότια της επαρχίας Άβιλα προς την επαρχιακή πρωτεύουσα, που επίσης ονομάζεται Άβιλα.
Ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε. Ορισμένοι από τους επιβάτες είπαν ότι εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα. Διασώστες που μετέβησαν στον τόπο του δυστυχήματος απεγκλώβισαν αρκετούς επιβάτες από τα συντρίμμια του οχήματος.
“Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο εννέα ατόμων, τον σοβαρό τραυματισμό πέντε και τον ελαφρύ τραυματισμό τουλάχιστον δέκα στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών της περιοχής Καστίγια και Λεόν.
Το λεωφορείο που ανήκε στην τοπική εταιρεία Cevesa εκτελούσε τη γραμμή Σερανίλος-‘Αβιλα, από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της επαρχίας Άβιλα.
Πολλοί οδηγοί που περνούσαν από το σημείο του δυστυχήματος ενημέρωσαν τις αρχές γύρω στις 8.30 πμ (τοπική ώρα). Φωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν το όχημα αναποδογυρισμένο στην άκρη του δρόμου με σπασμένο το παρμπρίζ και τα περισσότερα παράθυρά του να λείπουν.
Οι οικογένειες των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Carlos Sastre της Άβιλα, όπου ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων τους παρέχει στήριξη.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις εθνικότητες των θυμάτων, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι επιβάτες προέρχονταν από χωριά κατά μήκος της διαδρομής του λεωφορείου.

NewsIt.gr