Νεκρός σε παραλία ο Μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος

Ο μητροπολίτης Βάρνας Κύριλλος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Βουλγαρίας τη Βάρνα, μετέδωσαν τα βουλγαρικά MME, επικαλούμενα ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της “παραθαλάσσιας πρωτεύουσας της Βουλγαρίας”, όπως είναι ευρύτατα γνωστή η παράκτια πόλη του Εύξεινου Πόντου, βρέθηκε πνιγμένος στην περιοχή Τράκατα, όπου έκανε μπάνιο κάθε πρωί ενώ πολλές φορές βουτούσε για μύδια με μάσκα και βατραχοπέδιλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.

Προς το παρόν η τοπική εισαγγελία δεν έχει σχολιάσει τις φήμες για πιθανό βίαιο θάνατο του μητροπολίτη, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με τη ΒΝΡ.

Ο μητροπολίτης Βάρνας υπήρξε μέλος της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επί 24 χρόνια ενώ είχε εκλεγεί ως προσωρινός Προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας μετά την εκδημία του Πατριάρχη Μαξίμου στο τέλος του 2012.varnas_516_355

UPDATE 16:44  Τοπικά Μ.Μ.Ε. μεταδίδουν πως η επίσημη αιτία θανάτου του Μητροπολίτη είναι ο πνιγμός

UPDATE 14:25 Σύμφωνα με το πρακτορείο FOCUS πηγές της αστυνομίας στη Σόφια σημειώνουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις  που να δικαιολογούν εγκληματική ενέργεια. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 8 το πρωί τοπική ώρα για πτώμα άγνωστου άνδρα με μάσκα και αναπνευστήρα  που επέπλεε στη θάλασσα.