Ξεκίνησε η μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση με την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία “Η κυρία δήμαρχος”

Με την κινηματογραφική ταινία «Η κυρία δήμαρχος» που προβάλλεται από τις 9 το βράδυ, από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης, εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» (ΕΔΤ).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Βασίλης Αυλωνίτης, η μουσική επένδυση υπογράφεται από τον Μάνο Χατζιδάκι και η σκηνοθεσία από τον Ροβήρο Μανθούλη, δύο ανθρώπους που έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στην ΕΡΤ. Η ταινία αγοράστηκε από την ελεύθερη αγορά. Θα ακολουθήσουν ελληνικό ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Εμπειρίκο και μία ακόμη ταινία και στη συνέχεια το πρόγραμμα θα διακοπεί ως τις 8 το πρωί, οπότε και θα ξαναρχίσει με παιδική εκπομπή.

Ένα μήνα μετά τη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ, η ΕΔΤ εκπέμπει πρόγραμμα από τις ίδιες συχνότητες.

Δείτε στο βίντεο πώς ξεκίνησε η πρώτη μετάδοση της ΔΤ

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πάλι άλλαξε το όνομα και από ΕΔΤ έγινε ΔΤ. Στο κάτω μέρος της οθόνης περνούν σε τίτλους σημαντικές ειδήσεις της ημέρας.

Δείτε εδώ LIVE τι μεταδίδει τώρα η ΔΤ

Το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης «βγήκε» στον αέρα το πρωί της Τετάρτης από τις συχνότητες της ΕΤ1, της ΝΕΤ και της ΕΤ3. Εκπέμπει από τα παλιά στούντιο του Mega στην Παιανία, τα οποία μοιάζουν με… οχυρό!
Έδειχνε μόνο την κάρτα με το σήμα της ΕΔΤ και ακούγεται μουσική, ενώ  η μετάδοση προγράμματος ξεκίνησε περίπου στις 21:30.

Κατά την πρώτη εβδομάδα, το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα θα καλυφθεί με ταινίες από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ταινίες της εταιρείας «Παπανδρέου» για τις οποίες υπάρχει δικαίωμα δεύτερης προβολής αλλά και αρχειακό υλικό με βιογραφίες – ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο αρχείο του καναλιού της Βουλής.

“Δε θα γίνουμε όμηροι των συνδικαλιστών της ΕΡΤ”

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου “ΣΚΑΙ στις 7”, μίλησε για το νέο πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΔΤ) και δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εργαστούν 2.000 άτομα λόγω της κατάληψης στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων σημείωσε “Δε θα γίνουμε όμηροι των συνδικαλιστών της ΕΡΤ”.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: NewsIt.gr