«Χτύπησαν» μέχρι τη Τζακάρτα και είχαν έτοιμους φακέλους-βόμβες μέσω ΕΛ.ΤΑ

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τις χθεσινές συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη  από την Αντιτρομοκρατική προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Όπως χαρακτηριστικά  ανέφερε: «Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, προσήγαγε χθες από τη   Θεσσαλονίκη, δύο άτομα, προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή  σε τρομοκρατική δραστηριότητα».

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 30 ετών, που  κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνται στον αναρχικό –  αντιεξουσιαστικό χώρο. Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.,  ο πρώτος προσήχθη χθες το απόγευμα από περιοχή της Θεσσαλονίκης,  ενώ  ο δεύτερος λίγο αργότερα από τον υπό κατάληψη χώρο «Ναδίρ», όπου και  διαμένει. Είχε προηγηθεί μεθοδική και συστηματική διερεύνηση της  υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες  οι ενδείξεις και τα στοιχεία που προέκυπταν από την εξέλιξη των ερευνών, και τα  οποία μας οδήγησαν στον εντοπισμό των δύο υπόπτων.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξελίχθηκε αμέσως μετά την  δημοσιοποίηση σε διαδικτυακό τόπο, προκήρυξης της τρομοκρατικής  οργάνωσης FAI-IRF, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή  «παγιδευμένου» δέματος σε απόστρατο, ανώτατο Αξιωματικό της Ελληνικής  Αστυνομίας.

Οι δύο ύποπτοι μετά την προσαγωγή και την εξέτασή τους στην  Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε  δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η δράση τους και το σχέδιο Φοίνικας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε τέσσερεις  πρόσφατες ενέργειες που αποτελούν μέρος γενικευμένου σχεδίου διάπραξης  τρομοκρατικών ενεργειών, με την ονομασία «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» τιτλοφορούμενες, κατά  περίπτωση, ως «Σχέδιο ΦΟΙΝΙΚΑΣ πράξη πρώτη», «πράξη δεύτερη»,  «πράξη τρίτη και πράξη τέταρτη,  εκ των οποίων η πράξη τρίτη έλαβε χώρα  στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Η πρώτη ενέργεια του σχεδίου ήταν η έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της  Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού την 7η Ιουνίου 2013, στην περιοχή της Δάφνης  Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική  οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η δεύτερη αφορά έκρηξη  βόμβας στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των Φυλακών Ναυπλίου, στο  Άργος, την 12η Ιουνίου 2013. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε με  προκήρυξη η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Διεθνής Συνωμοσία  Εκδίκησης».
Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου  στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013. Την ενέργεια αυτή ανέλαβε η  FAI-IRF, ως «χειρονομία αλληλεγγύης» σε Έλληνα, απεργό πείνας,  που ήταν προφυλακισμένος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ η σχετική  προκήρυξη τελείωνε με τη φράση «Ας κάνουμε το σχέδιο Φοίνικας ένα διεθνές σχέδιο  εκδίκησης!».
Η τέταρτη τρομοκρατική ενέργεια αφορά αποστολή, σε απόστρατο ανώτατο  Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, «παγιδευμένου» φακέλου, ο οποίος εξερράγη  στις 3η Ιουλίου 2013 εντός των εγκαταστάσεων του κέντρου διαλογής των  ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής. Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε  με προκήρυξη η FAI-IRF.

Ετοίμαζαν νέο χτύπημα- Βρέθηκαν φάκελοι προπληρωμένου τέλους των  ΕΛ.ΤΑ

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί  προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία  τρομοκρατική ενέργεια, φάκελοι προπληρωμένου τέλους των  ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους  ο καθένας γεγονός που «δείχνει» ότι ετοίμαζαν να αποστείλουν και άλλα  παγιδευμένα δέματα σε στόχους.
Επίσης βρέθηκαν. τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή, μάλλινη κουκούλα τύπου  full face, σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φορητές  συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φορητοί ηλεκτρονικοί  υπολογιστές, συσκευές κινητών τηλεφώνων, μονάδες ηλεκτρονικών  υπολογιστών, συσκευή καταγραφής εικόνας, είκοσι επτά  ξύλινα  κοντάρια, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, πλαστική αντιασφυξιογόνα  μάσκα, πολυμηχάνημα και βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη  και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες  ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης  ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών.  Επίσης, η δικογραφία αφορά και άλλα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για ηθική  αυτουργία στις προαναφερόμενες τρομοκρατικές πράξεις. Οι συλληφθέντες θα  οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

 

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr