Ιταλία: 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα κοστίσει η ανέλκυσης του Costa Concordia

Η ανέλκυση του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia από τις  ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο θα κοστίσει 500 εκατομμύρια ευρώ, ποσό  υπερδιπλάσιο από την αρχική εκτίμηση, ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια  εταιρεία.

Δεκαοκτώ μήνες μετά το ναυτικό δυστύχημα, το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται μισοβυθισμένο κοντά στην ακτή. Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ανελκυθεί και στη συνέχεια να ρυμουλκηθεί σε κάποιο, άγνωστο μέχρι στιγμής, λιμάνι και αργότερα να αποσυναρμολογηθεί.
Τον Ιούλιο του 2012, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere ανακοίνωσε ότι το σχέδιο ανέλκυσής του θα κόστιζε 236 εκατομμύρια ευρώ. Τον Ιανουάριο, προχώρησε σε αναθεώρησή του, ανεβάζοντας το κόστος σε 400 εκατομμύρια ευρώ. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την ταχύτερη ανέλκυσή του καθώς θεωρούν το ναυάγιο άσχημο θέαμα και πλήγμα για τον τουρισμό τους.
Το Costa Concordia ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012. Από τους 4.229 επιβάτες του οι 32 πνίγηκαν. Η δίκη του κατηγορούμενου καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιου Φραντσέσκο Σκετίνο πρόκειται να ξεκινήσει στις 17 Ιουλίου.

NewsIt.com