Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν κινδυνεύουν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ

Τις κυβερνητικές θέσεις για το Δημόσιο, και ειδικότερα για τις απολύσεις και την κινητικότητα, επαναλαμβάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα», «πρώτοι στη λίστα προς αποχώρηση βρίσκονται οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και αυτοί που μπήκαν στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά».

Αναφέρει ακόμη πως «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα», όπως σημειώνει, «παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση».

Σημείωνει επίσης πως «η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος» και διευκρινίζει πως «μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας».

Ειδικότερα για τη Δημοτική Αστυνομία λέει πως «δεν έχει πετύχει ως θεσμός, παρότι είναι στελεχωμένη με υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό».

Όπως υποστηρίζει, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα προσφέρουν πολύ περισσότερο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας αν ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Τονίζει, πάντως, πως «όσοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ δεν κινδυνεύουν με απόλυση».

«Αυτή την πρόταση την έχω καταθέσει πρώτος εδώ και δυο, περίπου, χρόνια. Παραμένω δηλαδή σταθερός στις απόψεις, τις οποίες και δεν μεταβάλλω ανάλογα με το δημόσιο αξίωμα που κατέχω» προσθέτει.

Διαβάστε: http://newpost.gr