Οι Αμερικανοί απειλούν να ακυρώσουν παραγγελίες ύψους 250 εκ. ευρώ

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με το υπουργείο Οικονομικών να μην ευθυγραμμίζεται με το Μαξίμου και να ακυρώνει τις δεσμεύσεις στη Βουλή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά το υπουργείο Οικονομικών;

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέγραψε το σχετικό φάκελο για την τοποθέτηση Διοικητικού Συμβουλίου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  από την περασμένη εβδομάδα.

Ο φάκελος αυτός  θα έπρεπε να υπογραφεί και από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πάει το θέμα στη Βουλή. Εκεί η αρμόδια επιτροπή θα ενέκρινε και θα υπέγραφε την τοποθέτηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Εδώ και μήνες οι Αμερικανοί περιμένουν τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου για να υπογραφούν συμβάσεις με παραγγελίες πυρομαχικών αξίας 250 εκ. ευρώ.

Μάλιστα διαμήνυσαν ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους και αν μέχρι τις 20 του μηνός ,δηλαδή σε τέσσερις μέρες, δεν έχει διορισθεί Διοικητικό Συμβούλιο θα αποσύρουν τα χρυσοφόρα αυτά συμβόλαια αναζητώντας άλλον κατασκευαστή.

Εάν συμβεί αυτό τότε το μέλλον των ΕΑΣ διαγράφεται μαύρο παρά τις καλές προθέσεις  και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν από τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών δεν πληρώνει ούτε την ιδιωτική εταιρία φύλαξης των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ. Η εν λόγω εταιρία δήλωσε ότι η μη καταβολή οφειλών πολλών μηνών  την υποχρεώνει να αποχωρήσει το Σαββάτο καθώς έχει εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και δεν μπορεί να κρατά τους υπαλλήλους της απλήρωτους.

Εάν συμβεί και αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ και στη συνέχεια να πωλούνται πυρομαχικά με το κιλό στην Ομόνοια…

Πηγή: http://newpost.gr