Μια «Bugatti» από την Αυστραλία

Ένας Αυστραλός επιχειρηματίας από το χώρο του αυτοκινήτου σχεδιάζει να ανταγωνιστεί την Bugatti με ένα νέο σούπερκαρ.

 

Ο επίδοξος κατασκευαστής ονομάζεται Paul Halstead και είναι ιδιοκτήτης μιας αυστραλέζικης εταιρείας σχεδιασμού και μηχανολογικών μελετών με την επωνυμία HAL. O Halstead δήλωσε ότι το νέο σούπερκαρ θα χρησιμοποιεί δύο 7λιτρα μοτέρ V8 της Chevrolet που ενωμένα θα φτιάχνουν ένα θηριώδη κινητήρα W16 με κυβισμό 14 λίτρα και ισχύ πάνω από 1.200 PS.

Η ισχύς θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Για να κρατηθεί το βάρος χαμηλά δε, το πλαίσιο και τα μέρη του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα.

Ο Paul Halstead  ανέφερε κατά την παρουσίαση των επίσημων σκίτσων του αυτοκινήτου του ότι πηγή έμπνευσής του είναι η McLaren F1. Όπως και σε αυτή, ο οδηγός κάθεται στο κέντρο με τα καθίσματα των δύο συνοδηγών τοποθετημένα εκατέρωθεν, ενώ μια συρόμενη καλύπτρα, στο πρότυπο των μαχητικών αεροσκαφών, αντικαθιστά τις παραδοσιακές πόρτες.

Ο Halstead ελπίζει να έχει έτοιμο το αυτοκίνητο για να το λανσάρει στη διοργάνωση χοτ ροντ Autorama το 2016 στο Ντιτρόιτ. Εκεί, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν επενδυτές και υποψήφιοι αγοραστές ια αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην περιορισμένη παραγωγή του αυτοκινήτου.

 

newsit.gr