Διατηρεί τις ελπίδες της η Ξάνθη

Η Λίνφιλντ πέτυχε ένα γκολ με… μιάμιση φάση και έφυγε νικήτρια με 1-0 από τα Πηγάδια, ωστόσο η Ξάνθη έδειξε πως είναι καλύτερη ομάδα και αν σταθεί πιο εύστοχη στην ρεβάνς μπορεί να πάρει αυτή το εισίτηριο για την επόμενη φάση του Europa League.

Το LIVE του αγώνα

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο, η Ξάνθη απείλησε δύο φορές με τις κεφαλιές των Βάλλα και Βασιλακάκη, ωστόσο η Λίνφιλντ κατάφερε να προηγηθεί στην μοναδική φορά σε όλο το ματς που μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Μπερνς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέμα στο 25΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντιέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν.

Η Λίνφιλντ κλείστηκε στην άμυνα, αλλά η Ξάνθη στάθηκε άστοχη καθώς ο Μαρίν στο 61΄, ο Ράνος στο 75΄και ο Τριάδης λίγο αργότερα δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Μπέλφαστ την επόμενη Πέμπτη (25/7).

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Πέρες, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Βασιλακάκης (63′ Ράνος), Ντιέ (79′ Φλίσκας), Μαρσελίνιο (69′ Τριάδης), Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάνι.

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Κλαρκ, Α. Μπερνς (79′ Μακόλ), Μπ. Μπερνς, Νόουλς (65′ Μουλγκρε), Γουόρντ, Λόρι, Κάρβιλ, Γκολτ, Τόμσον (70′ Μακάλιστερ).