Οι βουλευτές της ΝΔ βλέπουν τον Κώστα Καραμανλή

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην Newpost.gr, αλλά σαν θέμα είναι γνωστό σε όσους επισκέπτονται το κτίριο της Βουλής σε μέρες και ώρες όπου στην Ολομέλεια διεξάγονται σημαντικές ομιλίες και κρίσιμες ψηφοφορίες.
Κατά τις μέρες και ώρες αυτές στη Βουλή εμφανίζεται, όπως είναι φυσικό, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος μετέχει κανονικά στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αφού διατηρεί πάντα την ιδιότητα του εκλεγμένου βουλευτή.
Η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στο γραφείο του στη Βουλή, αποτελεί για τους βουλευτές της ΝΔ γεγονός σημαντικό και πολλοί είναι οι συνάδελφοί του που περνούν από το γραφείο του για έναν χαιρετισμό και για να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις επί πολιτικών ζητημάτων.
Τις τελευταίες μέρες, όμως, είναι αλήθεια ότι παρατηρείται μια “αυξημένη κίνηση” στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού από το οποίο δεν θα είναι υπερβολή να λεχθεί ότι το τελευταίο διήμερο έχει περάσει περίπου το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.
Αν και από οριοσμένα δημοσιεύματα γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί ειδική πολιτική σημασία στο γεγονός, όσοι γνωρίζουν καλά τον Πρόεδρο Καραμανλή υποστηρίζουν ότι “δεν τρέχει απολύτως τίποτε”. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως άλλωστε έκανε πάντα, ακούει προσεκτικά τους συναδέλφους του τόσο για τα πολιτικά προβλήματα όσο και τα θέματα που δημιουργούνται στην κοινωνία από την οικονομική κρίση και την παρατεταμένη ύφεση, ανταλλάσσει μαζί τους απόψεις, αποφεύγει ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση ή τον πρωθυπουργό θεωρώντας ότι αυτές τις δύσκολες ώρες είναι χρέος όλων να σταθούν υποστηρικτικά στο πλευρό της κυβέρνησης.
Άλλωστε η εκτίμηση που τρέφουν οι βουλευτές της ΝΔ για το πρόσωπο του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και ο άνθρωποος που ξαναέφερε το κόμμα στην εξουσία μετά, από πολλά χρόνια, είναι κάτι που είναι γνωστό σε όλους.
Αξίζει, εν τέλει, να σημειωθεί για την πληρότητα του ρεπορτάζ, ότι κυκλοφόρησε και “λίστα” με τα ονόματα των βουλευτών που πέρασαν από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή, σε μια προσπάθεια να αποδοθεί σ΄αυτές, ανομολόγητα πάντως, κάποια ιδιαίτερη “σκοπιμότητα” που ωστόσο, επί του παρόντος τουλάχιστον, δεν διαφαίνεται στον πολιτικό ορίζοντα.