Μέσω Ιντερνέτ οι δημοπρατήσεις ακινήτων του ελληνικού κράτους

Ιστοσελίδα στην οποία δημοπρατούνται ακίνητα του δημοσίου δημιούργησε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Η Εταιρεία ανήκει κατά 100% στο Ελληνικό Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικά για ακίνητα κυριότητας ΕΟΤ, εποπτεύεται και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική παρουσίαση.

«Η ΕΤΑΔ Α.Ε. διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα ανά την Ελλάδα, με σημαντική ποικιλία όπως τα πρώην Ξενοδοχεία Ξενία, Μαρίνες, Κάμπινγκ, Γκολφ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μουσεία, Σπήλαια, Τουριστικά Περίπτερα, Ιαματικές Πηγές αλλά και σημαντικού μεγέθους και προοπτικών εκτάσεις προς τουριστική αξιοποίηση, 12 Ολυμπιακά Ακίνητα, καθώς και 71.000 περίπου τίτλους ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου».

Μερικά από τα «διαμάντια» των διαδικτυακών δημοπρασιών είναι μια παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής η οποία χαρακτηρίζεται ως Γήπεδο και έχει τιμή εκκίνησης 2 εκατομμύρια ευρώ, οικόπεδο 5,8 στρεμμάτων στο Μοσχάτο με 11 κτίρια, με τιμή εκκίνησης 1,8 εκατομμύρια ευρώ, το 66,66% του ξενοδοχείου «Ηνίοχος» στο κέντρο της Αθήνας με 134 δωμάτια και διατηρητέα κτίρια στο Κολωνάκι και το Φάληρο.

Η συμμετοχή στους διαγωνισμούς γίνεται με πολύ αυστηρούς όρους και αφού προηγηθεί η κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών ενώ γίνονται και… πρόβες: «μία ή δύο ημέρες πριν την διεξαγωγή του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες που έχουν λάβει e-mail επιβεβαίωσης συμμετοχής σε διαγωνισμό εκπαιδεύονται σε δοκιμαστικό διαγωνισμό, επιλύονται τηλεφωνικά όλες οι απορίες τους και απαντώνται όλες οι ερωτήσεις τους», αναφέρεται στους όρους των διαγωνισμών.

Περισσότερες πληροφορίες και δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρασίες μπορούν να λάβουν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας και μέλη γίνονται μόνο όσοι συμπληρώσουν τα ακριβή οικονομικά και φορολογικά τους στοιχεία στη σχετική αίτηση εγγραφής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ