Η Apple εξαγόρασε την ΗοpStop

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Bloomberg και επιβεβαιώνει με  σημερινό του δημοσίευμα το AllThingsD η Apple προέβη σε ακόμη μια εξαγορά εταιρείας με σκοπό να  βελτιώσει τις υπηρεσίες αλλά και την ίδια την  εφαρμογή των χαρτών της.

Η HopStop, μια μικρή εταιρεία που ειδικεύεται στις οδηγίες  διέλευσης, ανήκει και επίσημα πλέον στην Apple. Οι χάρτες της  Google  προσφέρουν ενσωματωμένες  οδηγίες διέλευσης, ενώ μέχρι στιγμής οι  χάρτες της Apple  δεν είχαν αυτή την  δυνατότητα, οπότε η εξαγορά αυτή είναι απολύτως  λογική αν η Apple θέλει να κάνει την εφαρμογή της  πιο  ελκυστική.

Η HopStop μπορεί να δώσει κατευθύνσεις για  περπάτημα, ποδηλασία, μετρό,  ή απλά για οδήγηση σε πάνω από 500 πόλεις. Υπάρχουν 140  περιοχές στις ΗΠΑ που υποστηρίζονται από αυτή την υπηρεσία η  οποία είναι διαθέσιμη και σε έξι ακόμη  χώρες.

Η εφαρμογή της HopStop για το iOS  είναι σήμερα στην πρώτη δεκάδα στον  κατάλογο των εργαλείων πλοήγησης στο App Store.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η Apple εργάζεται σκληρά πάνω στο θέμα βελτίωσης των  χαρτών της μιας και η συγκεκριμένη εξαγορά επισημοποιήθηκε δύο μέρες αφότου η  εταιρεία εξαγόρασε και την μικρή εταιρείας χαρτογράφησης από τον Καναδά  ονόματι Locationary.

Πηγή: greekapplenews.gr