Επιστρέφει ο Bill Gates για να σώσει τη Microsoft;

Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft την περασμένη εβδομάδα συνοδεύτηκε από πτώση 11% της μετοχής τής εταιρείας και αρκετή παραφιλολογία σχετικά με τις προθέσεις του Steve Ballmer για το μέλλον της διοικητικής πυραμίδας.

Η εμπορική αποτυχία του Surface tablet, αλλά και το αμφιλεγόμενο λανσάρισμα του Xbox One, ενισχύουν τις φήμες αντικατάστασης του CEO ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση εδώ και καιρό.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των International Business Times, δεν αποκλείεται να επιστρέψει σε ενεργό ρόλο το πρώην “μεγάλο αφεντικό” και νυν μη-εκτελεστικός πρόεδρος, Bill Gates.

Η κίνηση αυτή θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές σχεδόν αποκλείουν το ενδεχόμενο, βασιζόμενοι σε δηλώσεις του ίδιου του Gates ότι θέλει να αφοσιωθεί μόνο στο φιλανθρωπικό του έργο

Ο ίδιος ο Steve Ballmer σε μια συνέντευξη του παραδέχτηκε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ήδη σχέδια διαδοχής, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αλλαγή στην καρέκλα του CEO θα φέρει στην κορυφή της ιεραρχία της Microsoft την κυρία Julie Larson-Green, τέως υπεύθυνη για το οικοσύστημα των Windows και νυν αρμόδια όλου του hardware τμήματος.

Πηγη