Ωμή παραδοχή Βρούτση: Δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διευκρινίζει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης που προαναγγέλλει αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

 

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε επίσης μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή.
Ήδη με τις διατάξεις που περιλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θεσπίστηκαν ενιαίοι κανόνες λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και ενιαίος τρόπος είσπραξης των οφειλών.

οι περιπτώσεις συντάξεων που παρέμειναν αδιευκρίνιστες μετά την ολοκλήρωση των απογραφών είναι 55.000 και το δημοσιονομικό όφελος από τη διακοπή τους ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων που δίνονταν παράνομα, είπε ότι το θέμα λύθηκε μέσα σε επτά μήνες χωρίς κόστος για τον προϋπολογισμό και σήμερα «δεν υπάρχει πλέον ούτε μια “μαϊμού” σύνταξη».

Ο κ. Βρούτσης προσέθεσε ότι οι περιπτώσεις συντάξεων που παρέμειναν αδιευκρίνιστες μετά την ολοκλήρωση των απογραφών είναι 55.000 και το δημοσιονομικό όφελος από τη διακοπή τους ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ.

newsit.gr