Ανακοίνωσε Σαβιόλα ο Ολυμπιακός – Αποθεώθηκε από τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Η μεγαλύτερη μετεγγραφή του καλοκαιριού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Ο Χαβιέ Σαβιόλα υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας και δήλωσε ευτυχισμένος που ήρθε στην Ελλάδα.

Το μετεγγραφικό “μπαμ” που ήθελαν οι φίλοι του Ολυμπιακού έγινε. Ο Σαβιόλα μετά από αρκετά καλοκαίρια που το όνομα του “έπαιζε” στο ρεπορτάζ των “ερυθρόλευκω” φόρεσε την φανέλα της ομάδας.

Ο Χαβιέ Σαβιόλα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο Χαβιέ Σαβιόλα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αφού πρώτα αποθεώθηκε από 2.500 φίλους των πρωταθλητών Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με συνοπτικές διαδικασίες έβαλε την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο που του προσέφερε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

O Σαβιόλα μπαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
O Σαβιόλα μπαίνει στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αργεντινός άσος φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 9 και βγήκε από τα γραφεία όπου τον περίμεναν ακόμη οι φίλαθλοι της ομάδας.

Ο Αργεντινός άσος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Ο Αργεντινός άσος αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στις πρώτες του δηλώσεις είπε: “Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή και την αγάπη που μου έδειξε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Αθήνα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ. Έχω πολλή όρεξη να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να αρχίσω τις προπονήσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε καλά πράγματα φέτος.”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αμέσως μετά η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του. Ο Σαβιόλα θα εισπράξει 1,6 εκ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του ενώ με τα μπόνους το ποσό μπορεί να φτάσει στα 2 εκ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

“Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντινού ποδοσφαιριστή Χαβιέρ Σαβιόλα για τα επόμενα δύο (2) χρόνια.

Σύντομο βιογραφικό

Ένα από τα πλέον γνωστά ονόματα του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- ποδοσφαίρου, ο Χαβιέρ Σαβιόλα, είναι πλέον μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού! Γεννηθείς στις 11 Δεκεμβρίου του 1981, ο 31χρονος διεθνής με την εθνική Αργεντινής επιθετικός άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Αργεντίνικη Ρίβερ Πλέιτ. Αγωνίστηκε με τα χρώματα των «μιγιονάριος» από το 1998 μέχρι το 2001. Έκανε 86 συμμετοχές και πέτυχε 45 γκολ!

Μεταπήδησε στην Μπαρτσελόνα το 2001 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2007, παίζοντας όμως ως δανεικός και σε άλλους συλλόγους, κατά το διάστημα της εκεί παραμονής του. Συνολικά με την «Μπάρτσα» έκανε 123 συμμετοχές και πέτυχε 49 γκολ! Στο μεσοδιάστημα, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μονακό (2004-2005, 29 συμμετοχές και 7 γκολ) και τη Σεβίλλη (2005-2006, 29 συμμετοχές και 9 γκολ).

Αμέσως μετά, πήρε μεταγραφή στο αντίπαλο δέος της Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης! Από το 2007 μέχρι και το 2009 ο Σαβιόλα σε 17 συμμετοχές πέτυχε 4 γκολ, πριν μετεγγραφεί στην Μπενφίκα. Και στην Πορτογαλία είχε καλή παρουσία, καθώς σε 69 συμμετοχές πέτυχε 24 γκολ. Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος της ομάδας της Μάλαγα, η οποία εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της. Σε 27 συμμετοχές πέτυχε 8 γκολ και πλέον θα φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού μας!

Αξιοσημείωτα στοιχεία για τον Σαβιόλα είναι τα δύο ακόλουθα. Στις 16 Οκτωβρίου του 1998 και σε ηλικία 16 ετών και 311 ημερών, ο Σαβιόλα έκανε ντεμπούτο με τη Ρίβερ Πλέιτ, στο ματς εναντίον της Χιμνάσια. Σκόραρε, μάλιστα, μπαίνοντας ως αλλαγή και έγινε ο νεότερος παίκτης που πέτυχε γκολ στο πρώτο του επίσημο ματς στην Αργεντινή!

Στις 17 Αυγούστου του 2004 στο πλαίσιο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, Αθήνα 2004, έπαιξε για πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη, πριν καν προλάβει να… αγωνιστεί εκεί ο Ολυμπιακός μας και πλέον επιστρέφει σε αυτό φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα φορά το Νο. 9!”