Στο εδώλιο για κακουργήματα ο Ρέστης

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης 5 ετών, παραπέμπεται ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως πρότεινε ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Η εισήγηση του εισαγγελέα ζητάει να διατηρηθεί σε ισχύ ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί μετά την απολογία του στον 7ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για αυτή την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρέστης κρατείται από την Τρίτη για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων της FBBank και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Η εμπλοκή του και στην υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες ήρθε και πάλι στο προσκήνιο από την εμπλοκή του ως μεγαλομετόχου, στην εν λόγω τράπεζα, αφού λόγω αυτής της σχέσης από το 2007 έπρεπε να υποβάλλει δήλωση πόθεν έσχες.

Η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος (που είναι αρμόδια για τους ελέγχους πόθεν έσχες) αλλά και όσα αναφέρονται στην πρόταση του κ. Δραγάτση, διεξήγε έρευνα, στην οποία φαίνεται ότι ο κατηγορούμενος κατά τις δηλώσεις των ετών 2008.2009,20010, 2011 δήλωσε πως μετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σε 6 εταιρίες ανά τον κόσμο, και το 2012 σε 8.

Ο εισαγγελέας, επικαλέστηκε την έρευνα της αρχής και τα έγγραφα της δικογραφίας επισημαίνει πώς ουσιαστικά ξέχασε να δηλώσει τη συμμετοχή του σε 251 μεταξύ των οποίων και εξωχώριες στην Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ.

Στην πρόταση Δραγάτση αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος αρνείται κάθετα τις κατηγορίες και τη σχέση με εξωχώριες εταιρίες, καθώς αναφέρεται πώς υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν δικά του περιουσιακά στοιχεία, καθώς επίσης και πώς “δεν ασχολείται ο ίδιος με την σύνταξη των δηλώσεων πόθεν έσχες”.