Η Βουλή εναντίον της Χρυσής Αυγής για την κόρη του Δραγασάκη

Στο πλευρό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη για την αήθη και άκρως υβριστική επίθεση που δέχθηκε την Τετάρτη από την βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, στάθηκε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρόεδρος του σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν επιτραπεί στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκουν να επιβάλλει τους δικούς του νόμους στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος. Τότε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σηκώθηκε, παραχώρησε την έδρα στον Γιάννη Δραγασάκη και στάθηκε όρθιος δίπλα του για να δείξει τη στήριξή του στα μέλη του προεδρείου.

Αφορμή για αυτή τη στάση του προέδρου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που έλαβε από τη Χρυσή Αυγή με το αίτημα να μην προεδρεύει ο κ. Δραγασάκης όταν μιλούν στο βήμα βουλευτές της.

Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής, όμως, δεν σταμάτησαν στο χθεσινό υβρεολόγιο της Ελένης Ζαρούλια κατά της κόρης του κ. Δραγασάκη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, με αφορμή την κίνηση αυτή συμπαράστασης του κ. Μεϊμαράκη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με άκρως προκλητικό ύφος είπε τα εξής: «Μου έκανε τρομερή έκπληξη να βλέπω τον κ. Μεϊμαράκη να κάθεται παραπλεύρως του κ. Δραγασάκη προηγουμένως και άκουσα ότι αυτό έγινε για να προστατευθεί ο προεδρεύων από τη Χρυσή Αυγή. Πρέπει το κοινοβούλιο και το ιδίως προεδρείο να ασχολείται με μείζονα πολιτικά θέματα όπως είναι το θέμα της πολιτικής διαφθοράς».

Στη νέα πρόκληση του Ηλία Κασιδιάρη απάντησε ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης τονίζοντας ότι δεν νιώθει απειλούμενος και ότι τα βρώμικα ψέμματα που ελέχθησαν από την Ελένη Ζαρούλια την Τετάρτη στη Βουλή δεν τον ακουμπούν.  «Να ευχαριστήσω τον κ. Κασιδιάρη για τα εποικοδομητικά του σχόλια προς το προεδρείο, να τον διαβεβαιώσω ότι το προεδρείο και εγώ προσωπικά δεν νιώθουμε απειλούμενοι. Τα όποια βρώμικα ψέματα ελέχθησαν χθες ούτε με αφορούν, ούτε με ακουμπούν. Ούτε εμένα, ούτε την οικογένειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Αμέσως μετά ζήτησε τον λόγο ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι η κίνησή του να σταθεί στο πλάι του κ. Δραγασάκη ήταν μια πράξη που εκφράζει την πλήρη καταδίκη για τα όσα ελέχθησαν από τη Χρυσή Αυγή κατά της κόρης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατέληξε λέγοντας πως όλοι οι βουλευτές φέρουν ευθύνη για την εικόνα του κοινοβουλίου «την οποία μπορεί να αμαυρώνουν συνάδελφοι», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Το προεδρείο είναι ενιαίο, εκφράζεται ενιαία, παίρνει συλλογικές αποφάσεις και τις εφαρμόζει ενιαία. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως το ότι βρέθηκα στην έδρα την ώρα που έτυχε να είναι στο βήμα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και να κάθομαι δίπλα σας, πράγματι έδειξα και την υποστήριξη του προέδρου της Βουλής στο πρόσωπο το δικό σας και την πλήρη καταδίκη, την οποία έδωσαν όλα τα κόμματα, για αυτά που ελέχθησαν χθες για την κόρη σας και για την οικογένεια σας, τα οποία θεωρούμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να λέγονται από το βήμα της Βουλής. Θέλω να πω ότι όλα τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούμε με το ζήτημα, γιατί το θέμα δεν είναι τι κάνει ο πρόεδρος της Βουλής και το προεδρείο, είναι αν οι αρχηγοί των κομμάτων με βάση το καταστατικό τους αποδέχονται συμπεριφορές με τέτοιο τρόπο και τις κρίνουν ως σωστές ή όχι. Πρέπει να λάβουν μέριμνα τα ίδια τα κόμματα και οι αρχηγοί. Θέλω να τονίσω ότι όλοι μαζί φέρουμε την ευθύνη για την εικόνα του κοινοβουλίου την οποία μπορεί να αμαυρώνουν συνάδελφοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Η ΚΟΡΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

H κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τις  δικές της ψύχραιμες απαντήσεις στην Ελένη Ζαρούλια -που μέσα στη Βουλή την χαρακτήρισε «πρεζού και έμπορο όπλων». Η Μαριάνα Δραγασάκη μίλησε στην Athens Voice.

O δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας δημοσιεύει τη συζήτηση που είχε με την Μαριάννα Δραγασάκη ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων: Η ιστορία αυτή συνέβη πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, οπότε όντως η κα. Δραγασάκη οδηγήθηκε στη φυλακή. Δεν είναι προφυλακισμένη σήμερα αφού η εμπλοκή της με τη δικαιοσύνη έχει λήξει οριστικά. Η Μαριάννα Δραγασάκη είναι καθαρή από τα ναρκωτικά και επιπλέον εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ βοηθώντας άλλους χρήστες να απεξαρτηθούν.

Πηγή:  iefimerida.gr