Δυο ξενοδοχεία και 5 εστιατόρια την ημέρα κλείνουν στην Ιταλία

Η κρίση συνεχίζει να χτυπά αλύπητα την Κάτω Ιταλία! Τουριστικές επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά η μία μετά την άλλη!

 

Στις περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας η οικονομική κρίση συνεχίζει να πλήττει σκληρά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του τομέα τουρισμού της εμπορικής ένωσης Confesercenti Κλάουντιο Αλμπονέτι « τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, κάθε δυο ημέρες δυο ξενοδοχεία αναγκάζονταν να κλείνουν οριστικά».

Για τα εστιατόρια η κατάσταση είναι ακόμη σοβαρότερη, καθώς στην ίδια περιοχή «κατεβάζουν ρολά» από την αρχή του έτους πέντε επιχειρήσεις την ημέρα κατά μέσον όρο.

Χειρότερη των τελευταίων ετών η φετινή τουριστική περίοδος

«Ο τουρισμός δεν μπορεί να προωθείται μόνο μέσω του Διαδικτύου», είπε ο Αλμπονέτι, για τον οποίο «η φετινή θερινή τουριστική περίοδος υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσει τον πιο αρνητικό απολογισμό» των τελευταίων ετών.

Ο πρόεδρος του τουριστικού τομέα της Confesercenti ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα να καταβληθεί μια γενικευμένη προσπάθεια ώστε να προωθηθούν οι περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ως προορισμοί χαμηλού κόστους και θέρετρα ειδικευμένα στον κοινωνικό τουρισμό.

Ο Αλμπονέτι απηύθυνε έκκληση και στους προέδρους των νότιων περιφερειών της χώρας «να εμπνευστούν από το παράδειγμα της Ισπανίας, η οποία κατάφερε να αυξήσει τις αφίξεις τουριστών και εκτός θερινής περιόδου».

newsit.gr