«Τα σκάτ…, θέλω να πεθάνω», είπε ο μηχανοδηγός του τρένου

Το μαύρο κουτί «μίλησε».  Λίγα λεπτά, μετά τον εκτροχιασμό του τρένου, που κινούνταν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων στην περιοχή Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα το βράδυ της Τετάρτης, ακούγεται στο μαύρο κουτί, ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας Francisco Jose Garzonνα ζητάει βοήθεια μέσω ασυρμάτου στο κέντρο ελέγχου, λέγοντας: «Τα σκάτωσα, θέλω να πεθάνω».

Το μαύρο κουτί του τρένου που οδηγούσε ο Francisco Jose Garzon και εξετράπη της πορείας του, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες επιβάτες φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρχών.

Ο Francisco Jose Garzon φέρεται να είναι ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151 και φαίνεται ότι ήταν λάτρης της ταχύτητας, ενώ σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC, συνήθιζε να οδηγεί… γρήγορα.

Στο υλικό του μαύρου κουτιού, ακούγεται ο Garzon να κάνει απελπισμένες εκκλήσεις στο κέντρο ελέγχου της, μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo».

«Έχω εκτροχιαστεί», είναι το μήνυμά του προς το κέντρο της εταιρείας, την ώρα που σκόνη υπήρχε παντού, γύρω από τα συντρίμμια. «Τι μπορώ να κάνω; Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω; Τα σκά..σα. Θέλω να πεθάνω».

Λίγα λεπτά μετά τη συντριβή -κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης 141 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους άλλοι 80- φωτογραφήθηκε να δέχεται τις πρώτες βοήθειες από έναν γιατρό, ενώ είναι εμφανές το τραύμα στο κεφάλι του, από το οποίο στάζει αίμα πάνω στην μπλε στολή του.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της το μαύρο κουτί εδώ και πολύ λίγες ώρες και προσπαθεί τώρα να ακούσει τις ηχογραφήσεις, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η αναγνώριση των πτωμάτων.

Και όλα αυτά έρχονται στη δημοσιότητα λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας που είχε αναρτήσει o Garzon στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τον περασμένο Μάρτιο, στην οποία απεικονίζεται το ταχύμετρο τρένου, αποκαλύπτοντας ότι σε εκείνο το ταξίδι κινούταν με ταχύτητα που φτάνει τα 200 km/ ώρα, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν πρόκειται για την ίδια διαδρομή ή σε ποιο τμήμα που βρίσκεται. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ