Υπ.Εσωτερικών Σκοπίων:Στην Ελλάδα κλέβουν και δεν φυλάνε σωστά τα σύνορά τους!

Η υπουργός εσωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στις κλοπές αυτοκινήτων Σκοπιανών τουριστών, αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα…

”Από την αρχή της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα έχουν κλαπεί πινακίδες 25 οχημάτων από την ΠΓΔΜ” δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα. Ως επί το πλείστον, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, οι κλοπές πινακίδων συνέβησαν στη Χανιώτη της Χαλκιδικής και στους Νέους Πόρους Πιερίας.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την ΠΓΔΜ δήλωσαν τις κλοπές αυτές στην Ελληνική Αστυνομία. “Μέχρι σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία σχετική ενημέρωση από τους Έλληνες συναδέλφους. Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το αν κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν διαλευκανθεί» πρόσθεσε η κ. Γιανκούλοφσκα.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόβλημα της αυξημένης ροής παράνομων μεταναστών, οι οποίοι φθάνουν στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και επανέλαβε την άποψη ότι η συνεργασία της χώρας της με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το θέμα αυτό είναι «ανεπαρκής», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, δεν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς για αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων.

NewsIt.gr