Η αριστερά της αριστεράς πονοκέφαλος του Τσίπρα

Την Πέμπτη το βράδυ η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε μια συγκέντρωση στην Αθήνα, που καθόλου δεν θα πρέπει να ενθουσίασε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα. Οι κύριοι ομιλητές ήταν δύο. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (αναμενόμενο) και ο Αντώνης Νταβανέλλος

Τον Λαφαζάνη τον υπολογίζουν οι άνθρωποι του Τσίπρα. Τον θεωρούν κομματικό στέλεχος περιωπής και άνθρωπο αξιόπιστο και έμπιστο, που δεν θα βλάψει το κόμμα και δεν θα δημιουργήσει ζήτημα όσο και αν διαφωνεί. Το πως ο προερχόμενος και κάποιες στιγμές νοσταλγών το ΚΚΕ Λαφαζάνης «κόλλησε» με τον τροτσκιστή Νταβανέλλο όμως δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Η δική τους σχέση με το Νταβανέλλο είναι σαφής. Δεν τον πάνε και δεν τους πάει. Η αγαπημένη ενασχόληση του άλλωστε στα όργανα, είναι να αφήνει βαριά υπονοούμενα κατά του Τσίπρα.

Από μόνη της αυτή η σύνθεση δεν είναι ευχάριστη τσιγκλάει για την ηγεσία, ωστόσο η Αριστερή Πλατφόρμα δεν σταμάτησε εκεί. Καλεσμένοι ήταν και σύντροφοι από την Ανταρσύα (αυτό τρώγεται) αλλά και από χώρους που ζητούν ευθέως την έξοδο από το ευρώ.. Το πιο προβληματικό πάντως για την ηγεσία ήταν αυτά που είπαν οι Νταβανέλλος και Λαφαζάνης. Όχι μόνον ξεκαθάρισαν ότι θα επιμείνουν στις θέσεις τους και στη διαφοροποίηση τους αλλά έστειλαν και το μήνυμα, ότι στα «ενεργά στελέχη του κόμματος», σε αυτούς που έλαβαν μέρος δηλαδή στις προσυνεδριακές συνεδριάσεις, οι απόψεις αυτές είναι πλειοψηφικές. Έκαναν δε λόγο για μέλη που γράφτηκαν μόνο για να ψηφίσουν στις τοπικές οργανώσεις, κάτι που υπαινίσσεται μεθοδεύσεις για να ελεγχθεί η βούληση της οργανωμένης βάσης του κόμματος.

Το Ιδρυτικό Συνέδριο υποτίθεται ότι έγινε για να σταματήσει η πολυφωνία και να λειτουργήσει το κόμμα ενιαία, χωρίς βιλαέτια μέσα στο κόμμα. Η Αριστερή Πλατφόρμα έδειξε για μια ακόμα φορά πως όλα αυτά της είναι αδιάφορα, πως οι αποφάσεις του συνεδρίου δεν είναι για αυτήν θέσφατο και ότι είναι αποφασισμένη να λειτουργεί ως κόμμα μέσα στο κόμμα. Δύσκολα θα ξεμπερδέψει μαζί τους ο κ. Τσίπρας.
Πηγή: newpost.gr