Στα πρόθυρα εμφυλίου πάλι η Αίγυπτος

Τουλάχιστον 10 υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι βρήκαν τον θάνατο από επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί επί της οδικής αρτηρίας προς το αεροδρόμιο του Καΐρου, ανακοίνωσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, πληροφορίες που δεν στάθηκε δυνατόν να διασταυρωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Το κινητό νοσοκομείο των υποστηρικτών του Μόρσι στο τέμενος Ραμπάα αλ Ανταουΐγια, στο βορειοανατολικό προάστιο του Καΐρου Νασρ Σίτι, έκανε λόγο για 10 νεκρούς στις συγκρούσεις με την αστυνομία στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, υπογραμμίζοντας πως ο απολογισμός αυτός δεν έχει διασταυρωθεί από ιατρικές πηγές.

Συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούσθηκαν και ριπές όπλου, όμως από άγνωστη πλευρά.

Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως «οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο» που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Μετά τη ρίψη δακρυγόνων στους διαδηλωτές, «άρχισαν να πυροβολούν, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους, από τους οποίους οι επτά βρήκαν τον θάνατο από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ τραυματίσθηκαν πάνω από 100 άλλοι», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Νωρίτερα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 31 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο χθες από την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας κατά διαδηλωτών υπέρ του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

«Δεν πυροβολούσαν για να τραυματίσουν, αλλά για να σκοτώσουν», ανακοίνωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπός των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ, προσθέτοντας ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως οι νεκροί ήταν 23. Μολονότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ο ελ Χάνταντ πρόσθεσε πως όλα τα θύματα συμμετείχαν στη διαδήλωση.