Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αποδήμων Μεσσηνίων αποδοκιμάζει το “Συνέδριο” και την απόπειρα ιδρύσεως νέας Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας

Published on: Jul 28, 2013 @ 1:07

Από τον από τον Γεν. Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων, Θανάση Σωτηρόπουλο, η ΡΗΡ έλαβε και δημοσιεύει το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, το Σάββατο 27 Ιουλίου με ώρα αποστολής  12.28 (ώρα Ελλάδος), δηλαδή προς Κυριακή 28 Ιουλίου 2013.

“Κύριε Χρήστο,
Στο σημερινό σας δημοσίευμα για το 35 Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Η.Π.Α και Καναδά,  δυστυχώς προβάλατε τις ενέργειες της ομάδας που διοργανώνει το <<Συνέδριο>>.
Σας παρακαλούμε να προβάλετε και τις θέσεις της επίσημης Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας όπως τις παρουσιάζει ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Μπεμπόνης.
Αλλά και τις θέσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων που και αυτές δημοσιεύτηκαν στο τύπο και στην ιδία εφημερίδα στις 25 & 26 Ιουλίου 2013
Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική δεοντολογία για τη σωστή πληροφόρηση.!! 

ΣΗΜ. ΡΗΡ: Γιατί δεν έστειλαν τις θέσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων και στην Panhellenic Post;  Αν το είχαν κάνει, θα τις έβλεπαν δημοσιευμένες, όπως θα κάνουμε αμέσως τώρα, εδώ, μια και είχε την ευγενή καλοσύνη ο κ. Σωτηρόπουλος, έστω και εκ των υστέρων, να τις επισυνάψει στο e-mail που μας έστειλε.  Ωστε, άσφαιρα τα πυρά…

World Confederation of Messinians Abroad

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Αποδήμων Μεσσηνίων

4647 Dobson St. Skokie, IL 60076 tel: 8476797459 –Fax 847679-0264

E-mail: worldmessinians@att.net Tel: in Greece 6976875142

 

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

 

Οι οργανωτές του <<Συνεδρίου>> της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας  δεν σταματούν μόνο στη  διάλυση της, αλλά ως νέοι Νέρωνες, έχουν σχεδιάσει και δεύτερο πραξικόπημα, θέλουν να διαλύσουν και τη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ  που ιδρύθηκε το 2001 στη Καλαμάτα και έχει δηλωθεί στην Αμερική στις 15/2/2002 !!

Δεν αισθάνονται άνετα και θέλουν να την διαλύσουν  γατί δεν μπορούν να κινηθούν όπως θέλουν και θα δημιουργήσουν άλλη δική τους <<ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ>> τη Κυριακή το απόγευμα 28-7-2013 !!   Σύμφωνα όμως με τους νομούς των Η.Π.Α.  δεν μπορεί να γίνει άλλη Παγκόσμια Συνομοσπονδία.

Η θεωρία του Γκέμπελ, << λέγε, λέγε και στο τέλος κάτι θα μείνει>> επιβεβαιώνεται στις μέρες μας, σχετικά με το Συνέδριο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας.

Δημοσίευσαν το πρόγαμα του Συνεδρίου και μας λένε ότι θα συμμετάσχουν 11 Σύλλογοι στο Συνέδριο και έχουν και ονόματα μελών Διοικητικού Συμβουλίου που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Μεταξύ των Συλλόγων που θα συμμετάσχουν είναι και οι σύλλογοι:

 Ypapanti to Sotiros Kalamatas (MA) και

 Pamisos & Amalia Messinian Society (MA)

Όμως σύμφωνα με το συνημμένο ντοκουμέντο από το Secretary of State of Massachusetts οι συγκεκριμένοι σύλλογοι δεν υπάρχουν.

Επίσης ο Γεν. Γραμματέας του Association TrifylionMessinias (Toronto, Ontario) κ. Μιχάλης Γκονης σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη του Δ. Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων  δήλωσε ότι ο Σύλλογος δε πάει στη Κάλαματα και δεν έστειλε κανένα αντιπρόσωπο!!! Όποιος βρεθεί εκεί είναι με δική του πρωτοβουλία!!!  Αλλά υπάρχουν και άλλα ευτράπελα , τα οποία θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα,

  • Δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι Μεσσηνιακών Συλλόγων αλλά μόνο οι πρώην αξιωματούχοι της Παμμεσσηνιακής κυρίως από το Καναδά. Δηλαδή κανένας Σύλλογος δεν εξέλεξε αντιπροσώπους για το <<Συνέδριο>>
  • Ο νομικός Σύμβουλος τον οποίο επικαλούνται έχει παραιτηθεί πριν από ένα περίπου μήνα.
  • Θα απουσιάζουν από το λεγόμενο συνέδριο:
  • Ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής.
  • Ο Γεν. Γραμματέας της Παμμεσσηνιακής
  • Και για πρώτη φορά ολοι σχεδόν οι Πρόεδροι των Μεσσηνιακών Συλλόγων- μελών της Παμμεσσηνιακής.  

Αυτό  που ανακοινώθηκε δεν είναι συνέδριο αλλά ανεύθυνες  και διαλυτικές ενέργειες που γίνονται σκόπιμα από μια συντεχνιακή ομάδα   μελών του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι με ενέργειες,  που μας θυμίζουν άλλες εποχές, έχουν πραξικοπηματικά ανατρέψει το Πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη διάσπαση της Ομοσπονδίας, και είναι υπεύθυνοι .

Τελειώνοντας θέλουμε να υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά ότι η έδρα της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων είναι στις Η.Π.Α. και λειτουργούν κάτω από τους νόμους των Η.Π.Α.!

Οι  Σύλλογοι από το Καναδά γράφτηκαν στη Παμμεσσηνιακή το 1985  και μπορεί να αποκολληθούν οπότε είναι επιζήμιοι για την οργάνωση!! κάτι που απευχόμαστε.