Συντονισμό για μια άλλη ευρωπαϊκή πολιτική έθεσε στον Λέττα ο Βενιζέλος

Στην ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μίγμα ευρωπαϊκής πολιτικής που θα εγγυάται την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και θα δίνει απάντηση στις αγωνίες των ευρωπαϊκών κοινωνιών οι οποίες πιέζονται από τα προγράμματα προσαρμογής και τις πολιτικές λιτότητας, αναφέρθηκαν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι η έννοια του ευρωπαϊκού πολιτικού Νότου έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και σημείωσε ότι στον τομέα αυτό, οι δυο χώρες μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο, ενόψει και των διαδοχικών προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ που θα ασκήσουν το προσεχές έτος.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί και να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των επιμέρους κρατών – μελών, ιδίως στο χώρο της Μεσογείου, κάτι που συνδέεται και με την αξιοποίηση των θαλασσίων ζωνών, στο πλαίσιο των προβλέψεων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών της περιοχής.

Εξάλλου, η ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της επικείμενης ελληνικής προεδρίας.

Όπως συμφωνήθηκε, επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφθεί τη Ρώμη, στα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με την υπουργό Εξωτερικών Ε. Μπονίνο και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Έντσο Μιλανέζι, με σκοπό το συντονισμό των δύο προεδριών του Συμβουλίου της ΕΕ, καθώς και την ανάληψη άλλων κοινών πρωτοβουλιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ