Νέα στοιχεία για το τροχαίο με τους 39 νεκρούς στην Ιταλία

Οι εικόνες με τις παρατεταγμένες σορούς των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που συγκλονίζει την Ιταλία, σοκάρουν. Οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, που έπεσε από γέφυρα έξω από τη Νάπολη, ήταν φίλοι που επέστρεφαν από διακοπές…

Κάποιοι δεν έμελλε να γυρίσουν. Άφησαν την τελευταία τους πνοή στα συντρίμμια του τουριστικού λεωφορείου που τους μετέφερε στη Νάπολη από την περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος, όπου είχαν πάει τριήμερες διακοπές.

Χάρτης της περιοχής όπου συνέβη η τραγωδία
Χάρτης της περιοχής όπου συνέβη η τραγωδία

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 39 ενώ ανάμεσα στους 10 σοβαρά τραυματίες είναι και πέντε παιδιά.

Το μοιραίο τροχαίο σημειώθηκε στην περιοχή Ιρπίνια της νότιας Ιταλίας. Η νεότερη εκτίμηση για την αιτία που οδήγησε στην τραγωδία είναι πως ίσως να έσκασε ένα από τα λάστιχα του πούλμαν και γι’ αυτό να μην κατάφερε ο οδηγός να το ελέγξει.

Όλα δείχνουν πως το λάστιχο έσκασε τη στιγμή που το λεωφορείο μπήκε στη γέφυρα. Πριν πέσει στην χαράδρα, το λεωφορείο που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με σειρά αυτοκινήτων.

Η συγκεκριμένη γέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλήσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Τριάντα οκτώ άτομα είναι ο απολογισμός των νεκρών και δεκάδες οι τραυματίες μετά την πτώση ενός υπεραστικού λεωφορείου από ύψος τουλάχιστον 15 μέτρων από οδογέφυρα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το λεωφορείο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την περιοχή Καμπάνια στη Νάπολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανώς να αυξηθεί αφού στο ατύχημα ενεπλάκησαν και αρκετά άλλα οχήματα. Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε ότι τέσσερα ανήλικα παιδιά ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια του λεωφορείου. «Η κατάσταση είναι δραματική», είπε.

Οι δέκα επιζήσαντες έχουν όλοι τραυματισθεί σοβαρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από λάστιχο που έσκασε, ακριβώς την στιγμή κατά την οποία το λεωφορείο έμπαινε στην οδογέφυρα. Η εισαγγελία της πόλης Αβελίνο άρχισε έρευνα για τις κατηγορίες σειράς ανθρωποκτονιών εξ αμελείας, χωρίς να έχει αποστείλει, ακόμη, καμία κλήση σε απολογία.

Οι επιβάτες ήταν όλοι τους φίλοι και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Μπενεβέντο, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στη Νάπολη.
Πριν πέσει στην χαράδρα, το λεωφορείο που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με σειρά αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλήσης του παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

madata.gr