Σε κλοιό καύσωνα η χώρα από σήμερα – 41 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος

Σε κλοιό μίνι – καύσωνα η χώρα καθώς από σήμερα Δευτέρα περιμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός της Δευτέρας

Περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες μπόρες στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που θα φτάσουν τα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 20 εως 35 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 21εναν εως 37 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21εναν εως 38 βαθμούς και στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

Ποιές περιοχές θα είναι καμίνια

ΠεριοχέςΘερμοκρασία
Αγρίνιο38 με 39 βαθμούς κελσίου
Λάρισα38 με 39 βαθμούς κελσίου
Σέρρες38 με 39 βαθμούς κελσίου
Λαγκαδάς37 βαθμούς κελσίου
Κόρινθος37 με 38 βαθμούς κελσίου
Σπάρτη37 βαθμούς κελσίου
Κρανίδι Αργολίδας37 με 38 βαθμούς κελσίου
Αργος37 με 38 βαθμούς κελσίου
Λαμία37 βαθμούς κελσίου

Αττική
Περιμένουμε αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 μποφόρ, στο νότιο Ευβοϊκό όμως θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 36 βαθμούς κελσίου. Υψηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στα δυτικά προάστια όπως είναι η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος, η Νίκαια, το Περιστέρι, το Αιγάλεω όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 και τοπικά το μεσημέρι τους 38 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές περιοχές του νομού τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα και οι περιοχές αυτές θα έχουν περισσότερη δροσιά λόγω του μελτεμιού.

Δροσιά στα συντριβάνια αναζητούν οι πολίτες - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δροσιά στα συντριβάνια αναζητούν οι πολίτες – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη
Αίθριος θα είναι ο ουρανός ενώ θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 34 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός της Τρίτης

Την πιο ζεστή μέρα του μίνι καύσωνα περιμένουμε αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει οπότε περιμένουμε να εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βουνά της βόρειας χώρας και πρόσκαιρες μπόρες στα βουνά της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ αλλά στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε άνοδο θα φτάσει στο Ιόνιο τους 38 βαθμούς, στην Ηπειρο και στη Στερεά Ελλάδα αλλά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες η μεγαλύτερη θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς κελσίου, η Σάμος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και κυρίως στα νότια παράλια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Που θα χτυπήσει “κόκκινο” ο υδράργυρος

ΠεριοχέςΘερμοκρασία
Αργος40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λάρισα40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Σέρρες40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λαγκαδάς39 βαθμούς κελσίου
Σπάρτη40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Κρανίδι Αργολίδας40 με 41εναν βαθμούς κελσίου
Λαμία40 με 41εναν βαθμούς κελσίου

Αττική
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και μεταβλητούς ανέμους 2 με 4 μποφόρ. Στο νότιο Ευβοϊκό όμως, δηλαδή στις περιοχές από τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη, τον Αγιο Ανδρέα, τη Ραφήνα, τη Λούτσα και το Λαύριο, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν έως 36 με 37 βαθμούς κελσίου στην Αθήνα. Στα δυτικά προάστια όμως του νομού, δηλαδή στη Νίκαια, το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Περιστέρι, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τα Μέγαρα ο τυδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου.

Ιδανικές θερμοκρασίες για...μπουγέλο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ιδανικές θερμοκρασίες για…μπουγέλο – ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θεσσαλονίκη
Περιμένουμε αίθριο ουρανό και μόνο το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 36 με 37 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης

Περιμένουμε αίθριο ουρανό στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας αλλά στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανά καταιγίδες κυρίως τη βορειανατολική χώρα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τοπικές μπόρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και στα βουνά της δυτικής Ελλάδας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου. Οι ανεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στο Αγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και αυτό θα έχει σαν συνέπεια τη σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Η θερμορκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 εως 37 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 21εναν εως 38 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 22 εως 38 με 39 βαθμούς και στην Κρήτη από 23 εως 35 βαθμούς κελσίου.

Ποιές περιοχές θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες

ΠεριοχεςΘερμοκρασία
Αγρίνιο 39 βαθμούς κελσίου
 Λάρισα37 με 38 βαθμούς κελσίου
Σέρρες37 με 38 βαθμούς κελσίου
 Κόρινθος 37 με 38 βαθμούς κελσίου
 Σπάρτη39 με 40 βαθμούς κελσίου
 Κρανίδι Αργολίδας38 με 39 βαθμούς κελσίου
 Αργος 39 με 40 βαθμούς
 Λαμία38 βαθμοί κελσίου

Αττική
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά του νομού θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 38 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Περιμένουν αρχικά αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 24 εως 37 βαθμούς κελσίου.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Πέμπτη και μετά σε όλη τη χώρα

Περιμένουμε σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών. Γενικά αίθριος θα είναι δηλαδή ο ουρανός την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο ενώ δεν αποκλείται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 54 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εως 7 μποφόρ ρίχνοντας έτσι τη θερμοκρασία η οποία δε θα ξεπεράσει τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου.