Τορόντο: Αστυνομικοί εκτελούν εν ψυχρώ 18χρονο στο τραμ (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα στο Τορόνο του Καναδά μετά το βίαιο θάνατο 18χρονου μέσα σε άδειο βαγόνι του τραμ. Αστυνομικός τον ξάπλωσε το έδαφος με εννέα πυροβολισμούς επειδή έβγαλε μαχαίρι.

Το βίντεο στο YouTube από την αιματηρή δράση της αστυνομίας έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στο Τορόντο

Στο βίντεο διακρίνονται αστυνομικοί που καλούν επανειλημμένα το νεαρό να πετάξει το μαχαίρι. Λίγο μετά ανοίγουν πυρ ενώ χρησιμοποιούν και μηχανή με ηλεκτρική εκκένωση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Sammy Yatim, 18 ετών υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο εξ αιτίας των πολλαπλών τραυμάτων από σφαίρες

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του Τορόντο, Μπιλ Μπλερ, ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του νεαρού ενώ ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας από τους αστυνομικούς που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. «Ξέρω ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις» ανέφερε ο κ. Μπλερ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες, για ποιό λόγο ο νεαρός ήρθε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία. Κατά μια εκδοχή, ο Yatim έφερε μαζί του ένα μαχαίρι 8 εκατοστών με το οποίο προηγουμένως είχε αναγκάσει τους επιβάτες να κατέβουν από το τραμ.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετείχαν η μητέρα και η αδελφή του 18χρονου, το πλήθος φώναζε «ντροπή» και ζήτησε δικαιοσύνη για το νεκρό έφηβο

Σύμφωνα με τον θείο του 18χρονου, ο Yatim γεννήθηκε στη Συρία από καναδούς γονείς και πριν από πέντε χρόνια είχε μετακομίσει με τον πατέρα του στο Καναδά.