Με κακούργημα βαρύνεται ένας από τους συλληφθέντες στους πομπούς της ΕΡΤ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» ασκήθηκε εις βάρος ενός εκ των εννέα πολιτών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό, στη διάρκεια διαμαρτυρίας. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014.

Ειδικότερα, με εντολή του εισαγγελέα οι οκτώ από τους εννέα πολίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.

Ο όγδοος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.

Σε ό,τι αφορά τον ένατο κατηγορούμενο θα οδηγηθεί στον ανακριτή, καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών». Στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».

Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι αλληλέγγυοι πολίτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, μέλη της Σπίθας και η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Εύα Μαυρογέννη.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί αλληλέγγυοι πολίτες, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.