NSA: Καμία απόλυση ή παραίτηση μετά τις αποκαλύψεις Σνόουντεν

Κανένας δεν απολύθηκε και κανένας δεν υπέβαλε παραίτηση με αφορμή τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της NSA.

Ο υποδιευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι κανείς δεν απολύθηκε, ούτε και υπέβαλε την παραίτησή του, με αφορμή το γεγονός ότι ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και να υποκλέψει μεγάλο όγκο απόρρητων δεδομένων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της.

Ο Τζον Ίνγκλις απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας εάν απολύθηκαν υπάλληλοι με αφορμή τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν. “Κανείς δεν υπέβαλε την παραίτησή του. Όλοι εργάζονται σκληρά για να καταλάβουμε τι συνέβη”, πρόσθεσε.


Ο 30χρονος Σνόουντεν εργαζόταν για την NSA μέχρι που αποκάλυψε σε αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες λεπτομέρειες για τα κατασκοπευτικά προγράμματα των ΗΠΑ, στις αρχές Ιουνίου.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Πάτρικ Λίχι, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής, ρώτησε τον Ίνγκλις πώς εκλάπησαν τα δεδομένα. “Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να εμπιστεύεστε (τους υπαλλήλους). Δεν έχετε όμως ανθρώπους να ελέγχουν τι κάνει ο καθένας;” ρώτησε.

Ο Ίνγκλις απάντησε στον γερουσιαστή ότι η NSA δεν γνωρίζει ακόμη ποια από τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει δεν απέδωσαν και ότι ελπίζει να το ανακαλύψει εντός των επόμενων εβδομάδων. “Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς δεν πήγε καλά”, κατέληξε.

 

NewsIt.gr