Δεν ακολουθούν τις ιατρικές συμβουλές οι καρδιοπαθείς

Κορώνα γράμματα παίζουν τη ζωή τους τα άτομα που έχουν καταφέρει να επιζήσουν μετά από καρδιακή προσβολή γιατί δεν ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους.
Μετά το πρώτο σοκ και αφού καταφέρουν να επιζήσουν οι περισσότεροι ξεχνούν την περιπέτειά τους και αρνούνται να αλλάξουν τον τρόπο ζωή τους, αρχίζοντας πάλι να καπνίζουν, να μη γυμνάζονται και να τρώνε φαγητά πλούσια σε χοληστερίνη που επιβαρύνουν την υγεία τους.

Συνολικά, πέντε χιλιάδες άτομα που έχουν επιζήσει μετά από καρδιακή προσβολή πεθαίνουν στην Αυστραλία κάθε χρόνο γιατί δεν ακολουθούν τις συμβουλές των  γιατρών γεγονός, που εκτός των  άλλων,  επιβαρύνουν και το εθνικό σύστημα υγείας με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του «Baker IDI Heart» και του Ινστιτούτο Πρόληψης του Διαβήτη δύο στους τρεις επιζήσαντες καρδιακής προσβολής, αν και προσπαθούν δεν καταφέρνουν  τελικά να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή ζωή.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι πάνω από ένας στους δέκα επιζώντες συνεχίζουν το κάπνισμα, 58 τοις εκατό δεν ακολουθούν υγιεινή διατροφή και μόνο ένας στους τρεις γυμνάζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα μόνο τέσσερις στους δέκα ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών τους, ενώ ένας στους τρεις δεν παίρνει τα φάρμακα που του χορηγεί ο γιατρός του.
Αναφερόμενος στο θέμα ο διευθυντής του οργανισμού Heart Foundation δήλωσε ότι το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα περισσότερα άτομα που επιζούν μετά από μια καρδιακή προσβολή νομίζουν ‘ότι έχουν «ξεπεράσει το πρόβλημα».

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι η αιτία θανάτου 10.000 ατόμων κάθε χρόνο μόνον στην Αυστραλία.