Αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών με θαμώνες μαγαζιού

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Σαντορίνη ένας 39χρονος, ενώ αναζητείται ένας 40χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού, εις βάρος δύο αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν  εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας και κινούνταν πεζή, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, έπειτα από νυχτερινή διασκέδαση, προκλήθηκαν από τους δύο δράστες και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά.

Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν και οι τέσσερις.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 39χρονος απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και, όταν αυτοί είπαν ότι είναι αστυνομικοί, ο 40χρονος τράβηξε πιστόλι και τους απείλησε λεκτικά για τη ζωή τους.

Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος αστυφύλακας στον δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στo σημείο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δύο αστυνομικοί, που είναι αποσπασμένοι από τη Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για τις ανάγκες της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Zougla.gr