Συνελήφθη γνωστός χειρουργός για φακελάκι

Ο γιατρός ζήτησε από ασθενή 300 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται 65χρονος χειρουργός, διευθυντής της μικροχειρουργικής κλινικής του ΚΑΤ, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ασθενής κατήγγειλε οτι ο ορθοπεδικός – χειρουργός του ζήτησε 300 ευρώ προκειμένου να τον χειρουργήσει μία ημέρα μετά τη διάγνωση και παρά το γεγονός οτι τα έξοδα της εγχείρησης καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό φορέα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον γιατρό καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που του είχε παραδώσει προηγουμένως ο ασθενής.

Όπως φαίνεται όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός ζητούσε φακελάκι από ασθενή. Σύμφωνα με την αστυνομία η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παρόμοια υπόθεση.

Η έρευνα αφορούσε καταγγελία μιας γυναίκας, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2013 για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιατρός απαιτούσε παράνομα, αρχικά 1.200 ευρώ, τα οποία μετά απο διαπραγματεύσεις έγιναν 600 ευρω.

NewsIt.gr