Έξι στους 10 Ιταλούς θέλουν τον Σίλβιο στη φυλακή

Η πλειονότητα των Ιταλών δεν επιθυμεί την απονομή χάριτος στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείαςIPR Marketing που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre.

Κατά την έρευνα αυτή, το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν επιθυμεί να απονεμηθεί χάρη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι,το 34% τάχθηκε υπέρ αυτού, ενώ ένα 8% δεν εξέφρασε άποψη επί του θέματος.

Το 62% των Ιταλών θεωρεί ότι η επικύρωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι από τον Άρειο Πάγο θα επηρεάσει αρνητικά το μέλλον της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, το 27% δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις ενώ το 11% δεν εξέφρασε γνώμη.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα σύμφωνα με την ίδια έρευνα αγγίζει το 47%, ωστόσο εκείνη του συνόλου της κυβέρνησής του, δεν ξεπερνά το 37%.

Σχετικά με το έργο της κυβέρνησης, το 50% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς χρονικούς περιορισμούς, το 37% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών μετά την ψήφιση εκλογικού νόμου, ένα 9% επιθυμεί άμεσα εκλογές, ενώ ένα 4% δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου η κεντροδεξιά συμμαχία συγκεντρώνει ένα 34,5%, η κεντροαριστερά 33%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο το 19% και η κεντρώα Επιλογή Πολιτών το 6,3%.

ΝΟΟΖ.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.