Δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός η Γαλλία

Στοιχεία για την τουριστική κίνηση του 2012 δημοσίευσε ο ΟΗΕ αποκαλύπτοντας ποιοι ήταν οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί.

Η Γαλλία βρέθηκε στην πρώτη θέσησύμφωνα με την έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ συγκεντρώνοντας τη χρονιά που πέρασε 83 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον πληθυσμό της χώρας που ανέρχεται στα 66 εκατομμύρια.

Η Γαλλία όπως φαίνεται βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων λόγω των γαλλικών Άλπεων καθώς και της πρόσβασης που εξασφαλίζει προς την ηλιόλουστη Μεσόγειο.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ με 67 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Κίνα, η Ισπανία και η Ιταλία.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Τουρκία με 35,7 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 15,5 εκατομμύρια τουρίστες.

Ωστόσο, αν και η Γαλλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, αντιμετωπίζει δυσκολία στο να πείσει τους τουρίστες να ξοδέψουν χρήματα. Έτσι κάθε επισκέπτης ξοδεύει κατά μέσο όρο 645 δολάρια στη Γαλλία, ενώ στις ΗΠΑ ξοδεύει περισσότερα από 1.880 δολάρια.

NewsIt.gr