Ισχυρός σεισμός στην Αμφίκλεια 5,1 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 12:06 το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός, λόγω και της διάρκειάς του, στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 βαθμούς με επίκεντρο την Αμφίκλεια, νοτιοανατολικά της Λαμίας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο είχε δώσει νωρίτερα 5,3 βαθμούς με επίκεντρο την Αμφίκλεια στη Στερεά Ελλάδα και εστιακό βάθος 10χλμ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Γκανάς  του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για συνήθη σεισμική δραστηριότητα σε μια περιοχή που δίνει σεισμούς από 5-5,5 βαθμούς, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάτοικοι σε Λαμία και Καμμένα Βούρλα- όπου οι τρεις σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, έχουν βγει στους δρόμους ενώ χωρίς ρεύμα είναι αρκετές περιοχές, μεταξύ αυτών η Αταλάντη και η Μαλεσίνα.

Ο κ. Γιάννης Σταμόπουλος τοπικός σύμβουλος Αμφίλειας – Ελάτειας μιλώντας στο newpost δήλωσε πως δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για ζημιές ενώ σημειώσε πως έχει κοπεί το ρεύμα στην Αταλάντη.

Ο κ. Θεόδωρος Ντούρος δήμαρχος Αμφίκλειας τόνισε στο newpost πως ο δήμος ειδοποιήθηκε για ζημιές σε σπίτι στο χωριό Δρυμαία και κλιμάκιο μεταβαίνει εκεί.

Σύμφωνα με τον Κώστα Παπαζάχο καθηγητή σεισμολογίας ΑΠΘ, ο οποίος μίλησε στο newpost, δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης αλλά κάποια ρήγματα βορειότερα, στον Μαλλιακό κόλπο και στην περιοχή της Λαμίας.

«Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο. Προς το παρόν δεν εμπνέεται ανησυχία τα δύο επόμενα 24ωρα θα παρακολουθούμε στενά τη σεισμική ακολουθία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας αναφέρεται πως καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Διαβάστε εδώ: newpost.gr -Νewsroom ΔΟΛ