Στο διάστημα το πρώτο ρομπότ – αστροναύτης (Βίντεο)

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που μιλά έστειλε στο διάστημα η Ιαπωνία.

Το ρομπότ ονομάζεται Kirobo, από τις ιαπωνικές λέξεις «ελπίδα» και «ρομπότ», και εκτοξεύτηκε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία την Κυριακή, μαζί με πέντε τόνους προμηθειών.

Ο Kirobo αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Τόκιο, σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Dentsu και την αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, για να συντροφεύσει στο διάστημα τον αστροναύτη Koichi Wakata, ο οποίος θα φτάσει στον Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο.

Λίγο πριν εκτοξευθεί το ρομπότ, μήκους 34 εκατοστών, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «ένα μικρό βήμα για μένα, ένα μεγάλο άλμα για τα ρομπότ».

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή του ρομπότ, Tomotaka Takahashi, η αποστολή του Kirobo στο διάστημα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της επικοινωνίας.

«Εύχομαι το ρομπότ να λειτουργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ ατόμων και μηχανών ή μεταξύ ατόμων και Διαδικτύου και σε ορισμένες περιπτώσεις ως μεσολαβητής μεταξύ ατόμων», δήλωσε ο Ιάπωνας σχεδιαστής.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ερευνητική ομάδα ήταν να κάνει το ρομπότ να περπατά και να μιλά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.

Πηγή: econews.gr