Τα είπαν σε καλό κλίμα Σαμαράς – Κέρι

Συνάντηση «σε πολύ θετικό κλίμα» είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Θα ακολουθήσει στις 21:55 ώρα Ελλάδος το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και της διάθεση των ΗΠΑ για συνεργασία με την Ελλάδα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Κέρι αναμενόταν να κάνουν επιθεώρηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και να συζητήσουν διεξοδικά τα ανοιχτά θέματα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις προκλήσεις του Αιγαίου, ενώ δεν αποκλείονταν να τεθεί από αμερικανικής πλευράς και το θέμα της ΑΟΖ.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ορίστηκε πριν λίγα 24ωρα, προκειμένου η συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Ομπάμα να επικεντρωθεί στα θέματα της οικονομίας και της ενέργειας.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο θα αποτελείται από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιου, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σμιθ, τη σύμβουλο Ασφαλείας Σούζαν Ράις, τη σύμβουλο για θέματα διεθνούς οικονομίας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Κάρολι Άτκινσον και τα στελέχη του Λευκού Οίκου για ευρωπαϊκά ζητήματα, Κάρεν Ντόνφριντ και Μάικλ Σέσαμς.
Θα συμμετάσχουν επίσης ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Ντένις Μακ Ντόναφ και ο Γουίλιαμ Μπέρνς, δεύτερος στην ιεραρχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Newsroom ΔΟΛ