Η ελληνική ταβέρνα στη Νέα Υόρκη που εκθειάζουν οι Νew York Times, μιλώντας για ωδή στην Ελλάδα

H ελληνική γαστρονομία θριαμβεύει και πάλι στον ξένο τύπο, με πρεσβευτή αυτή τη φορά ένα εστιατόριο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης που επισκέφθηκαν οι Νew York Times. Πρόκειται για την MP Taverna, που προφανώς φέρει τα αρχικά του σεφ της Μιχάλη Ψιλάκη (Michalis Psilakis).

Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times ότι η ΜP Taverna προσφέρει ένα δεύτερης γενιάς όραμα μιας Αμερικής όπου οι ελληνικές γεύσεις έχουν πλεχτεί μέσα στο υφαντό της αμερικανικής κουζίνας ώστε θα μπορούσαν και οι Έλληνες σεφ να ενταχθούν στην αμερικανική γαστρονομία με τον τρόπο που εντάχθηκε το ελληνικό γιαούρτι. H περιγραφή των γεύσεων συμπεραίνει ότι δεν θα νιώσει την ανάγκη να διαλογιστείς πάνω από το πιάτο αλλά κυριολεκτικά να το γκρεμίσεις με το πιρούνι σου.

Τί περιλαμβάνει το μενού (σερβίρει brunch, γεύμα, δείπνο; Μεταξύ άλλων ζουμερό χταπόδι με φασόλια μαυρομάτικα, πικάντικα λουκάνικα από κρέας αρνιού, χρυσά φιλέτα μπακαλιάρου με βελούδινη σκορδαλιά και γλυκόξινη σως ντομάτας. Ξεχωρίζει και η ενημερωμένη λίστα με υπέροχα επώνυμα ελληνικά κρασιά.

Πηγή:  iefimerida.gr