«Μουσικός Αύγουστος» στο ΑΚΤΑΙΟΝ

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η μουσική βραδιά που παρουσίασαν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ρόδου (πρώην Πηγές Καλλιθέας Α.Ε) την προηγούμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Μουσικός Αύγουστος» που θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα για όλο το μήνα.

 

Το μουσικό εγχείρημα ταξίδεψε μελωδικά όσους παρευρέθηκαν στο ΑΚΤΑΙΟΝ μέσα από την αναδρομή στην Ελληνική Αστική Λαϊκή Μουσική του 20ου αι., με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής, από τα μικρασιάτικα στα ρεμπέτικα και από τα λαϊκά στα έντεχνα και ο χώρος γέμισε ζωντάνια, επευφημίες και ηχηρά χειροκροτήματα, μέχρι αργά το βράδυ.

 

Η μουσική βραδιά συνοδεύτηκε από προβολή παρουσίασης σε τρεις γλώσσες, που περιέγραφε με κείμενα και φωτογραφίες την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τις συνθήκες που τη διαμόρφωσαν και απευθυνόταν σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού μας.

 

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ρόδου κ. Ι. Περδίκης και ο αντιπρόεδρος κ. Β. Ψιλλάκης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ευχαρίστησαν το κοινό για την παρουσία και ένθερμη συμμετοχή του και προσκάλεσαν όλους την επόμενη Δευτέρα στο ΑΚΤΑΙΟΝ, σε ένα ακόμα μουσικό ταξίδι, για να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά που θα ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις και να απολαύσουν το σχήμα στη νέα του σύνθεση: Χρήστος Μαστέλος και Νίκη Ασμάνη στο τραγούδι, Κώστας Τσέκας και Βαγγέλης Τότσης στο μπουζούκι, Παναγιώτης Σοροπίδης στην κιθάρα. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει κάνει η Άννα Αχιολά. Οργάνωση: «Ποιήεσσα» – θεματικές εκδηλώσεις.

 

Έναρξη εκδηλώσεων: 9μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

xx