Τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά

Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο. «Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα…
με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Washington Post.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις «τολμηρές και δομικές μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους», μετά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».

Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προβεί σε δραστικές ενέργειες, σημειώνει η εφημερίδα, ενώ συνεχίζει πως «η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης, τόσο όσο θα χρειαστεί για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

Η Wall Street Journal επισημαίνει επίσης ότι ενδεχόμενη κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές δόσεις του πακέτου διάσωσης και να επαναφέρει την οικονομική αστάθεια στην ευρωζώνη για να καταλήξει πως τυχόν προβλήματα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.