Εξάρθρωσαν σπείρα – μαμούθ που διακινούσε μετανάστες – 75 συλλήψεις

Δίκτυο μεταφοράς μεταναστών εξαρθρώθηκε στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Ενα δίκτυο που εισήγαγε παράνομα Κινέζους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξαρθρώθηκε και 75 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ισπανία και την Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

“Συνολικά 75 άνθρωποι συνελήφθησαν, 51 στην Ισπανία και 24 στην Γαλλία, μεταξύ των οποίων οι κύριοι υπεύθυνοι στην Ευρώπη αυτής της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Βαρκελώνη”, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ισπανική αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα αυτή μαζί με την γαλλική.

Τα μέλη του δικτύου αυτού “έπαιρναν μεταξύ των 40.000 και 50.000 ευρώ για να μεταφέρουν με πλαστές ταυτότητες Κινέζους πολίτες στις ΗΠΑ και σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Τουρκία”.

Η ισπανική αστυνομία, η οποία σημειώνει ότι το δίκτυο αυτό εξυπηρετούσε επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην σεξουαλική εκμετάλλευση λαθρομεταναστών, ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε 81 πλαστά διαβατήρια ασιατικών χωρών ή περιοχών, όπως η Νότια Κορέα, η Μαλαισία, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη.

Πώς λειτουργούσε το δίκτυο

Η έρευνα για το “πολυσύνθετο” αυτό δίκτυο, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011: “η σύνθεση αυτής της οργάνωσης, που ήταν τέλεια δομημένη, ιεραρχημένη, με τον πλέον υψηλόβαθμο υπεύθυνό της να βρίσκεται στην Κίνα και ανεξάρτητους πυρήνες να λειτουργούν σε διάφορες χώρες, με την μεγαλύτερη μυστικότητα, περιέπλεξε την έρευνα”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το δίκτυο αναζητούσε στην Κίνα υποψηφίους για αναχώρηση και, με αντάλλαγμα από 40.000 ως 50.000 ευρώ, τους παρείχε πλαστά διαβατήρια και τους συνόδευε καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού τους.
“Η Ισπανία ήταν ο τελευταίος σταθμός” αυτού του ταξιδιού, που εξυπηρετούσε ως “εφαλτήριο για τον τελικό προορισμό, συνήθως την Βρετανία ή τις ΗΠΑ”, διευκρίνισε η αστυνομία.

 

NewsIt.gr