Live Βαλένθια – Ολυμπιακός 2-1 -Τελικό- Άλλοι αγώνες και μπάσκετ, Εθνική Ελλάδος

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί απόψε (23:15, NovaSports1) την… πρόβα τζενεράλε πριν από τη σέντρα στη Σούπερ Λιγκ, αντιμετωπίζοντας στο πιο δυνατό φιλικό της προετοιμασίας του στις 23:00 στο «Μεστάγια» τη Βαλένθια.

Πάντως, ο Μίτσελ δεν χαρίστηκε στους παίκτες του, οι οποίοι το πρωί του Σαββάτου προπονήθηκαν κανονικά, με τον Ισπανό τεχνικό να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις στημένες φάσεις.

Live Βαλένθια – Ολυμπιακός 2-0

Άρχισε ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στη σέντρα…

5′ ΓΚΟΛ 1-0: Κάθετη (με τη βοήθεια της λάθος προβολής του Σιόβα) στον Πόστιγκα που μπήκε στην περιοχή, ο Ρομπέρτο βγήκε και έπεσε στα πόδια του διώχνοντας την μπάλα αλλά ο Μπανέγκα πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

6′ Σέντρα από δεξιά για τον Ολυμπιακό, ο Μήτρογλου την κεφαλιά στην κίνηση, η μπάλα λίγο άουτ.

15′ Γύρισμα του Περέιρα παράλληλα στο τέρμα, ο Σιόβας με προβολή έκοψε προ του Πόστιγκα.

16′ Σουτ του Μίτσελ μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Ρομπέρτο.

19′ Σουτ του Κάμπελ στην κίνηση, ο Άλβες έδιωξε με τα ακροδάχτυλα, ο Μήτρογλου με τακουνάκι γύρισε στην μικρή περιοχή αλλά έδιωξαν οι αμυντικοί της Βαλένθια.

28′ Τεχνικό σουτ του Ντομίνγκες έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ

39′ Σουτ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ντομίνγκες που έκανε και εκείνος το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Άλβες με τρομερή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

41′ ΓΚΟΛ 2-0: Ο Μπανέγκα από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, η μπάλα πέρασε από τρεις αμυντικούς του Ολυμπιακού και τον Ρομπέρτο, έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Πόστιγκα που από κοντά έκανε το 2-0. Δεύτερο γκολ από δεύτερο λάθος της άμυνας των Ερυθρολεύκων.

Ημίχρονο…

Άρχισε το β’ ημίχρονο

62′ ΔΟΚΑΡΙ για τη Βαλένθια. Σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Ζόνας που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

78′ Σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή, έδιωξε ο Γκουάιτα σε κόρνερ

85′ ΓΚΟΛ 2-1: Γύρισμα του Χολέμπας από αριστερά, ο Φουστέρ έκανε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αλλά βρήκε πρώτα στον Ολαϊτάν πριν φτάσει εκεί και έτσι ο πρώην άσος της Βέροιας χρεώθηκε το γκολ με το οποίος μείωσε ο Ολυμπιακός.

 Λήξη του αγώνα

Βαλένθια: Τιέγκο Άλβες, Ραμί, Πόστιγκα, Μπανέγκα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Τζόναθαν, Ρικάρντο Κόστα, Μίτσελ, Φέδε.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου, Φέισα, Μήτρογλου, Χολέμπας, Μετζανί, Σιόβας, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Βάις.

 

ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η νεοφώτιστη Καλλονή 3-1 τον ΠΑΟΚ!

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ οΜίροσλαβ Στοχ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, την ώρα που οι συμπαίκτες του παραδίνονταν στις ορέξεις της Καλλονής Μυτιλήνης και γνώριζαν την ήττα στην Τούμπα με 3-1. Απίστευτο γκολ από τον Μανούσο.

Γκολ σπάνιας ομορφιάς και έναν ποδοσφαιριστή σπουδαίας κλάσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  οι περίπου 7000 οπαδοί που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα.

Ο Μανούσος πέτυχε δύο γκολ (το ένα από τα 40 μέτρα) και καταχειροκροτήθηκε ενώ το τρίτο γκολ της Καλλονής σημείωσε ο Λεοζίνιο. Ο ΠΑΟΚ είχε τρομερά προβλήματα στην άμυνα και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον εξαιρετικό Στοχ, ο οποίος έδειξε να προσαρμόζετε άμεσα.

Ο Σλοβάκος αποτέλεσε όαση στην προβληματική, ειδικά αμυντικά, εικόνα του ΠΑΟΚ και με τις ενέργειές του και το σουτ φωτοβολίδα που εξαπέλυσε στο 57′ έκανε τον κόσμο να σηκωθεί στο πόδι.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Κατσικάς, Σπυρόπουλος (46′ Τζανδάρης), Γκαρσία, Κωνσταντινίδης (26′ Γιάννου), Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης (46′ Στοχ), Νέτσιντ

Καλλονή: Χογκ (46′ Σιδεράκης), Χωριανόπουλος (81′ Γκασίνι), Αναστασιάδης (90′ Βαλιός), Πίντο (81′ Σιλιγαρδάκης), Μαρσέλο (90′ Βλαστέλλης), Ποντάνι (90′ Λαμπρόπουλος), Φαρία (81′ Γιούκαρης), Μανούσος (74′ Ντος Σάντος), Λεοζίνιο, Γκαρσία (81′ Έγκον), Καζάκης (66′ Γάλας)

 

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ80-52!
  • ‘Με χαρακτηριστική άνεση και «κλειδί» την άμυνα, η εθνική ανδρών νίκησε 80-52 τη Γερμανία, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του διεθνούς τουρνουά του Στρασβούργου.Μετά την αγχωτική νίκη τους με ένα καλάθι επί της Κροατίας την Παρασκευή, οι παίκτες του Τρινκιέρι παρουσίασαν ανώτερη εικόνα, παρά τις απουσίες των Μπουρούση, Σπανούλη (επέστρεψε στην Αθήνα λόγω ενοχλήσεων στη μέση) και Καϊμακόγλου (υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μύτη).Βασιλειάδης και Πρίντεζης σημείωσαν από 12 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Φώτσης. Ο Σάφαρτζικ με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γερμανίας και ο μόνος που σημείωσε διψήφιο νούμερο από τα «πάντσερ». Παρόντες στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και το μέλος του ΔΣ Άρης Ζώης.Μετά το 11-9 υπέρ της Γερμανίας, ο Αντρέα Τρινκιέρι έριξε στο παρκέ τους Βουγιούκα, Ζήση και Μπράμο αντί των Μαυροκεφαλίδη, Κατσίβελη, Σλούκα που είχαν ξεκινήσει βασικοί, δίπλα στους Φώτση και Παπανικολάου. Με το σχήμα αυτό, η εθνική έδειξε βελτιωμένο πρόσωπο και με σερί 10-0 ολοκλήρωσε με 11-19 την πρώτη περίοδο.

    Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι πέντε του Τρινκιέρι ήταν οι Σλούκας, Βασιλειάδης, Πρίντεζης, Περπέρογλου και Βουγιούκας. Σύντομα, όμως μετά το 15-24 που διαμόρφωσε ο Βουγιούκας, ο τελευταίος πέρασε στον πάγκο, όπως και ο Σλούκας και τη θέση τους στο παρκέ πήραν οι Μαυροκεφαλίδης, Ζήσης.

    Ο Κώστας Βασιλειάδης σημείωσε 5 διαδοχικούς πόντους (με ένα τρίποντο) διαμορφώνοντας το 31-19, ενώ Ζήσης, Φώτσης και Μαυροκεφαλίδης, μετά το καλάθι του Σάφαρτζικ (22-33) εκτόξευσαν τη διαφορά στο +13, 37-24, μετά από σερί 6-0. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-39 υπέρ της Ελλάδας μετά από 2/2 βολές του Κώστα Σλούκα.

    Κατσίβελης, Ζήσης, Παπανικολάου, Πρίντεζης και Βουγιούκας ξεκίνησαν στο β΄ μέρος και σύντομα με λύσεις από Παπανικολάου, Βουγιούκα και Πρίντεζη, η «επίσημη αγαπημένη» άγγιξε το +17, 29-46. Σ’ αυτό το σημείο, τα «πάντσερ» αντέδρασαν, με τους Στάινγκερ, Γκίφεϊ και Πλάις να διασπούν την ελληνική άμυνα και να ρίχνουν τη διαφορά στο -10, 36-46.

    Σλούκας και Μπράμος πέρασαν στο παρκέ αντί των Ζήση και Κατσίβελη, για ν’ ακολουθήσει βροχή από τρίποντα από Παπανικολάου και Φώτση και η 3η περίοδος να βρει την εθνική ανδρών στο +18, 43-61. Οι Έλληνες διεθνείς σοβαρεύτηκαν ακόμη περισσότερο στην 4η περίοδο, πίεσαν στην άμυνα και οι Γερμανοί δεν πέτυχαν ούτε πόντο για τα πρώτα 6 λεπτά.

    Με την τιμή της διαφοράς στο +31, 43-74, ο Σάφαρτζικ… πέτυχε με τρίποντο τους πρώτους πόντους των Γερμανών στο 4ο δεκάλεπτο, στο 36ο λεπτό, 46-74. Ο Στράτος Περπέρογλου, έξω από τα 6.75 διαμόρφωσε το 80-52 και το δεύτερο τεστ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εθνικής για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22/9) μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

    Τα δεκάλεπτα: 11-19, 26-39, 43-61, 52-80

    ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης 12 (2), Ζήσης 2, Περπέρογλου 7 (2), Φώτσης 11 (3), Παπανικολάου 9 (3), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 8, Μπράμος 2, Πρίντεζης 12, Σλούκας 4, Κατσίβελης 5, Καββαδάς.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μεντς):
     Γκίφεϊ 4, Γκίντερ 2, Τσβίνερ 6, Σάφαρτσικ 11 (3), Στάιγκερ 5 (1), Πλάις 8, Ντόρετ 8, Σάιφερτ 2, Τσίρμπες 1, Κινγκ 3 (1), Λίσκα 2, Τάντα.Newsroom ΔΟΛ

Newsroom ΔΟΛ