Αποκλείστηκε η Μέταλιστ, ελπίζει ο ΠΑΟΚ!

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή εφέσεων της UEFA, η Μέταλιστ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω της εμπλοκής της στο “στημένο” παιχνίδι του 2008 με την Καρπάτι Λβοφ.

Η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA αφού άκουσε την απολογία των δύο και βάλε ωρών της Μέταλιστ έκρινε ότι πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό.

Η ομάδα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει έφεση στο CAS. Στο μεταξύ, η πενταμελής επιτροπή της UEFA Emergency Panel θα αποφασίσει το απόγευμα το τι μέλλει γενέσθαι με τη θέση των Ουκρανών στα πλέι-οφ του Champions League.

Σύμφωνα με το sport-fm.gr, oι Ουκρανοί θεωρείται δεδομένο ότι θα προσφύγουν στο CAS και για τον λόγο αυτό από την UEFA προκύπτει πως η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα την Πέμπτη 15 Αυγούστου από την εκτελεστική επιτροπή, κάτι που σημαίνει ότι η Μέταλιστ ακόμη και αν δικαιωθεί στο CAS, δεν θα μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, παρά μόνο να αποζημιωθεί οικονομικά.

Να σημειωθεί ότι το CAS έχει ήδη καταδικάσει τη ουκρανική ομάδα για τον “στημένο” αγώνα και από εκείνη την απόφαση αναγκάστηκε η UEFA να εξετάσει και τελικά, να επιβάλει τον αποκλεισμό της. Οπότε, τώρα το CAS, αν η Μέταλιστ προσφύγει σε αυτό, θα αποφασίσει αν ήταν δίκαιος ο αποκλεισμός της από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
Θυμίζουμε ότι η ουκρανική ομάδα είχε κληρωθεί με τη γερμανική Σάλκε. Τα σενάρια που επικρατούν είναι δύο: να περάσει απευθείας η ομάδα του Γκελζενκίρχεν στους ομίλους, ή να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα έχει πάρει τη θέση της Μέταλιστ στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο σενάριο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ εξασφαλίζει χωρίς αγώνα την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League.

Νωρίτερα, το μέλος της UEFA, ο Κύπριος Μάριος Λευκαρίτης δήλωσε ότι η απόφαση του UEFA Emergency Panel θα αποφασίσει στις 17:00 τι θα γίνει μετά. “Μου τηλεφώνησαν από την UEFA και μου ζήτησαν να είμαι stand-by μετά το μεσημέρι”, είχε δηλώσει.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής δήλωνε ότι “η απόφαση της UEFA θα δικαιώσει τον ΠΑΟΚ”.